Pošli příspěvek 'Vlakem do Rakovnika a zpět' známému

Pošli kopii příspěvku 'Vlakem do Rakovnika a zpět' známému

* Required Field






Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.



Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.


E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Rubrika: ZPRÁVY

komentáře 4

  1. PG napsal:

    Jedna z povídaček o původu názvu Rakovník vypráví o vdově se spoustou dětí. Hladověli a vdova přemýšlela, jak trápení ukončit. V té době se prý věřilo, že raci jsou jedovatí, a tak je vdova uvařila a nakrmila s nimi své děti i sebe. Ale místo rychlého konce se dostavil konec hladovění.

    Jak jste mohli vynechat pokochání se klenotem průmyslu P&G – Rakona s vlečkou?

  2. hlav napsal:

    Ááááá, tak přece raci! Pravda, Honzík nehladověl, měl řízek. A neboj Pavle, klenotem tamního průmyslu jsme se kochali z okénka vlaku a i tu odbočku na vlečku jsme stihli (tady pokud to byla ona). Já ještě pamatuju doby, kdy jsem v Rakoně sehnal díky sérii známých nějaké dlaždičky :-). hlav.

  3. PG napsal:

    Rakona dělá prací prášky (Ariel, Tide, Bonux), prostředek na mytí nádobí (Jar), aviváže (Lenor) a deodoranty (Gillette, Old Spice). Naše odbočka je až kousek dál na západ od nádraží.

    Dlaždičky jsou z Rako.

  4. hlav napsal:

    No vida, a máme tady reklamu a zcela zadarmo… Ale aspoň v tom mám jasno; Honzíkovi to během let vysvětlím. A když už jsme u toho, co všechno v tom Rakovníku mají, tak tam taky sídlí firma RAKAR, u které jsem pořídil svoje dva (postupně) milované Citroeny… Vřele doporučuji – Rakar i Citroen 🙂

Vložit komentář

Text komentáře: