Pošli příspěvek 'O svatomartinské huse, slavnostní schůzi v Nagano98 a propadáku na burze' známému

Pošli kopii příspěvku 'O svatomartinské huse, slavnostní schůzi v Nagano98 a propadáku na burze' známému

* Required Field






Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.



Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.


E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Rubrika: ZPRÁVY

komentáře 2

  1. PaMi napsal:

    Takže proč se na Martina pečou husy? Tohle je jedna z legend (které patří mezi mé nejoblíbenější):
    Svatý Martin jako malý hoch se dal k císařskému jezdectvu. Jako chlapec tam hřebelcoval koně, čistil boty a pomáhal v kuchyni.
    Jiná legenda říká, že tam byl přijat v 15 letech proti své vůli.
    Jednou když projížděl městskou branou (nějakého města ve Francii – to si přesně nepamatuju) tak tam uviděl promrzlého žebráka. Neváhal, seskočil z koně a roztnul svůj plášť. Polovinu věnoval žebrákovi. V noci se mu zjevil Kristus právě v polovině jeho pláště. Poté vystoupil z armády a žil ve Francii jako poustevník a činil dobro lidem. To se po čase rozneslo po kraji a na přání farníků i knězů měl být jmenován biskupem. On se ale nechtěl od řeky kde bydlel stěhovat. A když pro něj šli farníci, aby ho dovedli k biskupskému stolci, tak se schoval na nedalekou husí farmu. Jenže cizí element nenechal husy v klidu a ty ho svým hlasitým kejháním prozradily. Od té doby za trest patří na počest Sv. Martina bonzačky husy na pekáč. (to je jedna z variant pověstí).
    Faktem ale zůstává, že Martin byl jenován biskupem, ale vymínil si, že zůstane ve své chaloupce u řeky a až do smrti nezměnil svůj styl života. Kdy byl jmenován svatým si neuvědomuji. To nechám na někoho jiného.

  2. sidlo napsal:

    „…aniž by tušili, že všechno jednou skončí. I N-šopík.“

    Tak to je dost špatná zpráva pro českého modeláře. Jsem skeptický v tom, že se najde pokračovatel. N-šopík nasadil laťku hodně vysoko. A ten kdo by se toho chtěl ujmout nemůže čekat žádnou finanční odměnu. Starosti s provozem takového e-shopu budou jistě v rozsahu větším než malém.

    A s N-šopíkem je úzce svázán brand DIGI-CZ – určitě nejúspěšnější značka českého DCC. Byť jsou to skvělé produkty, tak bez obchodních aktivit N-šopíku by se nikdy v takovém rozsahu neprosadily.

Vložit komentář

Text komentáře: