Pošli příspěvek 'Diamantové řezací kotoučky' známému

Pošli kopii příspěvku 'Diamantové řezací kotoučky' známému

* Required Field






Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.



Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.


E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Rubrika: DÍLNA, Nářadí, ZPRÁVY

komentáře 2

  1. Martin Pinta napsal:

    Velká sháňka po těchto kotoučích na diskuze.modely.biz. Teď Ti blahořečím (jako i za jiné věci), že jich pár mám. http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?f=9&t=11295#p233102

  2. admin napsal:

    Vím o diskusi na „diskuzi.modely.biz“ na téma diamantové kotoučky. Nejen tam jsem zaregistroval trvalý zájem o toto zboží. Čtenáři a bývalí zákazníci mi píší stále. Ale bohužel – zdroj vyschnul.
    Potvrzuji slova Martina Pinty, že to co jsem prodával v N-šopíku není totéž, co nabízí obchody pro kutily (OBI, Hornbach aj.), resp. prodejci jako PROXXON, GME atd., anebo co lze dnes běžně koupit na burzách (výstavách) v Lipsku, Drážďanech či Welsu. „Moje“ kotoučky byly velice tenké, diamantový prach byl nanesený na planžetách 0,25 mm (průměr 22 mm), nebo 0,1 mm (průměr 19 mm).
    Tyto kotoučky byly primárně určené pro dentisty, resp. zubařské laboranty. Kdysi jsem je relativně velmi levně kupoval od nějakého Turka z Německa. Když mi je ale asi 10x zdražil, doprodal a vytratil se z internetu.
    Dneska obdobné kotoučky vyrábí Číňan, v lepším případě mají původ v Pákistánu či Indii, ale zkupují je ve velkém překupníci lékařského a zubařského náčiní a ti – jako ostatní loupežníci z oboru farmaceutického průmyslu, co parazitují na zdraví, vlastně nemocech lidí -, moc dobře vědí, jak se vydělávají peníze. Výjimky samozřejmě existují, ale pokud jde o levnější zboží, má to pochopitelně souvislost s kvalitou :-).
    Takže, rozumná volba může být český MEDIN (sekce zubařské pomůcky), ale je třeba počítat s cenou kolem 300 Kč za kus 🙁 . Kdo umí cizácký jazyk, může zkusit nabídku Číňanů na bezpočtu jejich e-shopů, třeba AliExpers (pokud tam zrovna toto zboží nabízí). Lepší rady nemám.
    Jan Hlaváček

Vložit komentář

Text komentáře: