Přízeň je zavazující

Několik minut po půlnoci z 21. na 22. ledna jsem si skoro náhodně všimnul, že na počitadle prokliknutých stránek webu Honzíkovy vláčky přeskočilo číslo 100 tisíc. V tutéž chvíli bylo statistickým systémem TOPlist registrováno 37 908 originálních přístupů a webem listovalo 7 on-line čtenářů (místo toho, aby spali). Už jsem sice zaslechl, že Honzíkovy vláčky nejsou žádný modelářský web, ale blog, nicméně protože slovo blog nesnáším a vlastně ani nevím co to je, protože neexistuje jeho český ekvivalent, tak můj modelářský web prostě blog není. A kdo si to myslí, ať si to klidně myslí dál. Pro mne je zavazující přízeň těch, kteří se na web Honzíkovy vláčky vrací.

  Zhruba před rokem mi jeden kolega, který mi poskytl bezpočet všelijakých dobře míněných rad, hodně nevybíravým způsobem doporučil, abych se na psaní pro vlastní web vy(kašal) a věnoval se jen modelaření. V tomto jediném jsem ho neposlechl, naopak frekvenci článků jsem rozšířil a navíc jsem loni na podzim založil N-šopík pro modeláře preferující měřítko N – ZDE. Z nějakých 30 přístupů týdně asi před rokem dnes registruji okolo 1400 přístupů týdně. A to mne opravdu těší.
  Pravda, z mnohaleté zkušenosti s vydáváním všelijakých tištěných časopisů, webových prezentací a elektronických časopisů moc dobře vím, že pokud je na to člověk sám, nesmí se to s rozsahem přehánět. Zvláště když má člověk ještě jiné zájmy či povinnosti. Nevzdychám nad tím, že web Honzíkovy vláčky nevytváří početná redakce. Jsem o to víc vděčný za příspěvky kamarádů a dalších spolupracovníků a opakovaně jim za to chci poděkovat.
  A už jen jedna glosa. 22. leden není dnem, na který bych měl dobré vzpomínky. V roce 1983 mi v ten den umřel táta. Měl o rok víc než mám já dnes. O pár let později ve stejný den umřela matka manželky. Ne že bych byl pověrčivý, to rozhodně ne, ale vysvětlení pro opakování smutných události v tento den nemám. Sto tisíc otevřených stránek webu Honzíkovy vláčky právě 22. ledna jistě nemá žádnou souvislost s mými vzpomínkami.

  Děkuji všem, kdo patří ke čtenářům, dopisovatelům či kritikům mého webu. Přízeň je zavazující…

 

Rubrika: ZPRÁVY

Vložit komentář

Text komentáře: