Pošli příspěvek 'Znovu o středících trnech' známému

Pošli kopii příspěvku 'Znovu o středících trnech' známému

* Required Field






Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.



Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.


E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Rubrika: DÍLNA, Materiál

komentáře 3

  1. Roman napsal:

    je možné aspoň zbežne predstaviť ako jednoducho osadiť ten anglický kolík. Musím povedať, že na prvý pohľad ma to odradzuje, nakoľko zapustiť taký priemer do čela a ešte navyše presne s protikusom v domácich podmienkach si asi netrúfnem. Na druhú stranu vyvŕtať dieru do čiel spojených svorkou a osadiť z každej strany púzdro, ktoré sa ani nemusí zapustiť je jednoduchšie. Naviac sa namiesto obyčajného kolíku sa môže použiť kolík so závitami a netreba ďalšie diery na sťahovanie. Ja teda hlasujem za kolíky zo Zábabova. Nehovoriť o cene.

  2. hlav napsal:

    O hlasování to tady není. Podstatnější je přesnost sesazení čel a snadnost montáže. Nicméně, nechť si každý sestavuje moduly jak chce, třeba rezavým hřebíkem. Pokud sháníte didaktickou ukázku, jak se instalují „anlické kolíky“, a nestačí vám můj blbovzdorný popis ZDE: http://www.honzikovyvlacky.cz/2010/03/20/centrovaci-kolik/, tak pak si musíte u firmy PECO koupit vidopásku VHS, na kterou odkazuji v seznamu použité literatury, kdo to Michael Watts ukazuje. Jiné „zběžné představení“ neumím. Jan Hlaváček

  3. Horymír napsal:

    Zababovské moduly mají ten požadavek, že žádná část nesmí přečnívat před rovinu čela modulu.
    A řešení Pattern Makers Dowel – pobdobně jako http://www.volny.cz/vacek/zababov/lokalky_H0.html – toto pravidlo nesplňuje. Lze tvrdit, že účelem je spojovat segmenty velkého modulu stanice, ovšem středicí trubky lze použít na úplně všechny moduly a spojovat i všechny traťové moduly vystředěné. Když se však sejdou dva moduly, jeden se středicí trubkou a druhý jen s vrtaným dřevěným čelem, stačí použít standardizovaný šroub menšího průměru než přesný trn a spoj funguje jako kterýkoli jiný.
    Pattern Makers Dowel je krásný výrobek a má své použití, ale trubkové řešení shledávám univerzálnějším ve smyslu Zababovského využití.

Vložit komentář

Text komentáře: