Pošli příspěvek 'Impulzní přestavník výhybek' známému

Pošli kopii příspěvku 'Impulzní přestavník výhybek' známému

* Required Field






Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.



Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.


E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Rubrika: Elektronika, TECHNIKA

komentáře 4

  1. Jan Merhaut napsal:

    Ještě jednodušším řešením je použití přestavníků Tortoise („želva“). Je možné je ovládat přímo přepínačem a napájet stejnosměrným napětím. Odběr po přestavení činí 25 mA a napájení tak může zůstat trvale připojeno. Výhodou je také úspora vodičů mezi přepínačem a výhybkou, stačí totiž dva (přestavuje se změnou polarity). Druhou výhodou je, že má přestavník dva přepínací kontakty – jeden lze použít třeba pro napájení srdcovky a druhý pro indikaci polohy na panelu.A třetí výhodou je pomalé plynulé přestavení, místo nemodelového skoku při impulsním ovládání.

  2. Bolek napsal:

    Zdar a sílu,
    mněl bych dotaz, zda by toto „zařízení“ mohlo fungovat i při zapojení přes dekoder pro přestavníky PECO (DCCKOLEJE). Při přepíníní přestavníků, jsou docela hlasité rány.
    Díky za čas Bolek

  3. autor napsal:

    Podle podkladů, které jsem získal o dekodérech DCC pro přestavníky Peco, se jedná o amatérské výrobky. Schéma jsem nenašel. Podle popisu činnosti dekodér spíná několikrát proud přes cívku výkonovým tranzistorem. To znamená, že na cívce je stálé napětí. Z toho tedy asi větší hlučnost.
    Naopak do impulzátoru je potřeba napětí zapnout a ten propustí jen krátký impulz. Z toho vyplívá, že nelze impulzní přestavník za dekodér zapojit tímto způsobem.
    JK

  4. Bolek napsal:

    Zdar a sílu, jsem rád za opravdu rychlou odpověd. Kdybych sehnal schéma, mohl by jste se na to podívat a vytrhnout tak trn z paty (navrhnout schéma)? Moc tomu nerozumím. Zatím děkuji

Vložit komentář

Text komentáře: