Pošli příspěvek 'Už vím co to je Modell Hobby Spiel Leipzig' známému

Pošli kopii příspěvku 'Už vím co to je Modell Hobby Spiel Leipzig' známému

* Required Field






Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.



Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.


E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Rubrika: ZPRÁVY

komentáře 2

  1. Honza napsal:

    Ahoj.
    Jsem rad, ze se vam Lipsko libilo. Snad se tam, konecne, dostanu pristi rok.
    Honza

  2. Petr H napsal:

    Dobrý den,
    Veletrh v Lipsku a Norimberku nelze srovnávat. V Norimberku je to kontraktační akce určená pouze odborné veřejnosti. Přes česko-německou obchodní komoru ale lze lístky objednat. Děti do 16ti let tam mají zakázaný vstup, takže eventuelní výlet s rodinou odpadá. Snad jen to, že firmy své novinky zde představují světu dělá z této akce tu „hlavní“ v roce. Kromě vyššího vstupného 17,-Euro to má ještě jednu stinnou stránku.
    Nic zde nekoupíte, teda kromě několika reklamních modelů, veletrh je pouze kontraktační a soukromé nákupy se dají uskutečnit jen v modelářských prodejnách ve městě mimo výstaviště. Mám takto vyhlédnuty cca tři prodejny které lze navštívit cestou k výstavišti.
    Lipsko je proti tomu jiné. Novinek se tu sice moc nevidí, ale to hlavní proč tam jezdím je spousta prodejců nejen z Německa kteří mají modely i starší třeba už dávno nevyráběné. Kolikrát se i stane obchodník Vám „udělá“ cenu při větším nákupu a nakonec zjistíte po převodu zpět na koruny že za takovou cenu to v našich prodejnách nekoupíte ani náhodou. Takže určitě se vyplatí se tam podívat. Pokud někomu vadí davy lidí je dobré koupit si lístek v předprodeji , letos stál obyčejný 190,-Kč a zlevněný 130,-Kč. Lipské veletrhy mají zastoupení i v České republice. Také se nerad strkám s větším množstvím lidí a tak pro návštěvu volím všední den většinou pátek,pokud ovšem zrovna není 4.10.. To je v Německu státní svátek a je tam stejně narvámo jako o víkendu.
    Tolik mé postřehy z obou veletrhů.
    Petr

Vložit komentář

Text komentáře: