Rozčarování z nákupu u Micro-Mark

Coby pravidelný zákazník americké firmy Micro-Mark – ZDE, specializující se na nářadí pro modeláře a hobby, jsem zalistoval v katalogu na léto 2013, který byl vydán k 30. výročí oslav založení tohoto zásilkového obchodu. A ačkoliv od nich už mám skoro všechno potřebné :-), neodolal jsem a poslal další objednávku. Tentokrát jsem ale zaplakal nad tím, co mi poslali…

 

  Ne snad ani díky inzerovaným slevám 73 % (!) u některého zboží, ale protože už musím pomalu shromažďovat „vercajk“ i pro vnoučka Honzíka, detailně jsem listoval v katalogu a zvažoval, co nakoupit. Vzpomněl jsem si, že mne celé mládí provázela malá ruční vrtačka za pár korun, kterou jsem nesčetněkrát využil, i když jsem se s ní strašně nadřel. No, tenkrát jsem prostě neměl na elektrickou vrtačku. A světe div se, tento nástroj pod katalogovým číslem 85144 nabízí i Micro-Mark. Tedy myslel jsem si, že to je totéž, co mi kdysi koupil táta v poctivém československém železářství. Vrtačku od Micro-mark – na obrázku navíc opatřenou reklamním sloganem „The Original „Cordless“ Drill“ – jsem už viděl v několika předešlých katalozích firmy. Tentokrát už cena klesla na 15,50 dolarů (cca 300 Kč) a tak jsem si řekl, že nadešel čas, abych kliknul… Přihodil jsem ještě několik drobností, co potřeboval kamarád, a objednávka frčela za moře.
  Jak je u Micro-Mark obvyklé, během pár hodin přišlo potvrzení o přijetí objednávky, naprosto bez problému proběhla platba přes PayPal a za dva dny přišel mail, že mi zboží posílají: Pak samozřejmě následovalo několik týdnů, než se ráčila ozvat Česká pošta a poslala hordu papírů nutných k proclení „neevropského zboží“, které tradičně ignoruju. Na celní poště na Smíchově naštěstí vládnul naprostý prázdninový poklid, takže jsem si připadal jako vítaný zákazník. Pominuli celní poplatek, povídání s paní ve službách Merkura se mi líbilo. I ona byla pěkná…
  No, ale pak to přišlo. Když jsem z balíku vydoloval vrtačku, proklel jsem celou Ameriku a rovněž i jihovýchodní Asii. Naši ani kubánští učni z SONP Kladno nebo Leninových závodů v Plzni by něco tak nehezkého nevyrobili, protože by jim mistři výcviku urazili pazoury! Věc a la „Made in Bangladéš či Pákistán“ snad ani Honzíkovi raději nebudu dávat. Klička se otáčí, vřeteno s hlavičkou se točí, ale už jen upatlaná dřevěná držadla mne donutila tu věc nejdříve celou desinfikovat. Představil jsem si, jak ji někdo před zabalením umyl v posvátné řece Ganze a chtělo se mi zvracet. Pominu i to, že odlitek ozubeného kola se nějak nepovedl, natož pak jeho opracování. Co je ale na vrtačce naprosto nefunkční je hlavička se sklíčidly. Jednak velmi drhne v závitu při změně průměru sklíčidel, ale co víc, hroty sklíčidel se jaksi nemohou potkat v ose. To, že upnutý vrták háže na všechny strany je tudíž nasnadě.

  Naštěstí mám hlavičku se stejným závitem od jiného výrobce, takže nástroj nepůjde do popelnice. Ale měl jsem sto chutí to udělat, to mi věřte. A proč tedy tyto negativní řádky píšu? No, aby se někdo z vážených čtenářů náhodou taky nenapálil.

  Opravdu mám rád firmu Micro-Mark, jejich bezvadné služby i to co nabízí, mám od ni fůru vynikajícího nářadí a proto ji také každému doporučuju. V řadě případů jsem u nich koupil i nástroje, které se vyrábí v chudých zemích. Jako příklad uvádím řezací prizma původem z Indie (kat. č. 84388 – 27,85 dolarů) – ZDE, nebo obdobnou svěrku pro řezání tenkých trubiček (kat. č. 84515 – 25,65 dolarů) – ZDE. Ale tahle vrtačka? Tu by možná měli stáhnout z prodeje. Jinak ale doporučuji prohlédnout si letní nabídku Micro-Mark. Je tam hodně zajímavých a velmi zlevněných věcí.

Foto hlav

 

Rubrika: DÍLNA, Nářadí, ZPRÁVY

1 komentář

  1. JKL napsal:

    S jedním pastorkem: http://www.batacz.cz/stanley-klice-hlavice-gola-sady-rucni-naradi/racny-vratidla-stanley/Stanley-Rucni-vrtacka-s-jednim-pastorkem-0-03-105-89997.html
    Se dvěma pastorky:
    http://www.nako.cz/1856-kennedy-vrtacka-rucni.html

    Ačkoliv jsou výše uvedené odkazy zaslány od anonyma, zcela výjimečně tuto zprávu publikuji, protože má velmi užitečnou informační hodnotu. Bohužel, neověřenou. hlav.

Vložit komentář

Text komentáře: