- Honzíkovy vláčky - http://www.honzikovyvlacky.cz -

Rozčarování z nákupu u Micro-Mark

[1]Coby pravidelný zákazník americké firmy Micro-Mark – ZDE [2], specializující se na nářadí pro modeláře a hobby, jsem zalistoval v katalogu na léto 2013, který byl vydán k 30. výročí oslav založení tohoto zásilkového obchodu. A ačkoliv od nich už mám skoro všechno potřebné :-), neodolal jsem a poslal další objednávku. Tentokrát jsem ale zaplakal nad tím, co mi poslali…

 

  Ne snad ani díky inzerovaným slevám 73 % (!) u některého zboží, ale protože už musím pomalu shromažďovat „vercajk“ i pro vnoučka Honzíka, detailně jsem listoval v katalogu a zvažoval, co nakoupit. Vzpomněl jsem si, že mne celé mládí provázela malá ruční vrtačka za pár korun, kterou jsem nesčetněkrát využil, i když jsem se s ní strašně nadřel. No, tenkrát jsem prostě neměl na elektrickou vrtačku. A světe div se, tento nástroj pod katalogovým číslem 85144 nabízí i Micro-Mark. Tedy myslel jsem si, že to je totéž, co mi kdysi koupil táta v poctivém československém železářství. Vrtačku od Micro-mark – na obrázku navíc opatřenou reklamním sloganem „The Original „Cordless“ Drill“ – jsem už viděl v několika předešlých katalozích firmy. Tentokrát už cena klesla na 15,50 dolarů (cca 300 Kč) a tak jsem si řekl, že nadešel čas, abych kliknul… Přihodil jsem ještě několik drobností, co potřeboval kamarád, a objednávka frčela za moře.
  Jak je u Micro-Mark obvyklé, během pár hodin přišlo potvrzení o přijetí objednávky, naprosto bez problému proběhla platba přes PayPal a za dva dny přišel mail, že mi zboží posílají: Pak samozřejmě následovalo několik týdnů, než se ráčila ozvat Česká pošta a poslala hordu papírů nutných k proclení „neevropského zboží“, které tradičně ignoruju. Na celní poště na Smíchově naštěstí vládnul naprostý prázdninový poklid, takže jsem si připadal jako vítaný zákazník. Pominuli celní poplatek, povídání s paní ve službách Merkura se mi líbilo. I ona byla pěkná…
  No, ale pak to přišlo. Když jsem z balíku vydoloval vrtačku, proklel jsem celou Ameriku a rovněž i jihovýchodní Asii. Naši ani kubánští učni z SONP Kladno nebo Leninových závodů v Plzni by něco tak nehezkého nevyrobili, protože by jim mistři výcviku urazili pazoury! Věc a la „Made in Bangladéš či Pákistán“ snad ani Honzíkovi raději nebudu dávat. Klička se otáčí, vřeteno s hlavičkou se točí, ale už jen upatlaná dřevěná držadla mne donutila tu věc nejdříve celou desinfikovat. Představil jsem si, jak ji někdo před zabalením umyl v posvátné řece Ganze a chtělo se mi zvracet. Pominu i to, že odlitek ozubeného kola se nějak nepovedl, natož pak jeho opracování. Co je ale na vrtačce naprosto nefunkční je hlavička se sklíčidly. Jednak velmi drhne v závitu při změně průměru sklíčidel, ale co víc, hroty sklíčidel se jaksi nemohou potkat v ose. To, že upnutý vrták háže na všechny strany je tudíž nasnadě.

[3]

[4]

[5]

  Naštěstí mám hlavičku se stejným závitem od jiného výrobce, takže nástroj nepůjde do popelnice. Ale měl jsem sto chutí to udělat, to mi věřte. A proč tedy tyto negativní řádky píšu? No, aby se někdo z vážených čtenářů náhodou taky nenapálil.

  Opravdu mám rád firmu Micro-Mark, jejich bezvadné služby i to co nabízí, mám od ni fůru vynikajícího nářadí a proto ji také každému doporučuju. V řadě případů jsem u nich koupil i nástroje, které se vyrábí v chudých zemích. Jako příklad uvádím řezací prizma původem z Indie (kat. č. 84388 – 27,85 dolarů) – ZDE [6], nebo obdobnou svěrku pro řezání tenkých trubiček (kat. č. 84515 – 25,65 dolarů) – ZDE [7]. Ale tahle vrtačka? Tu by možná měli stáhnout z prodeje. Jinak ale doporučuji prohlédnout si letní nabídku Micro-Mark. Je tam hodně zajímavých a velmi zlevněných věcí.

Foto hlav

 

1 Comment (Open | Close)

1 Comment To "Rozčarování z nákupu u Micro-Mark"

#1 Comment By JKL On 5.8.2013 @ 10:02

S jedním pastorkem: [8]
Se dvěma pastorky:
[9]

Ačkoliv jsou výše uvedené odkazy zaslány od anonyma, zcela výjimečně tuto zprávu publikuji, protože má velmi užitečnou informační hodnotu. Bohužel, neověřenou. hlav.