Pošli příspěvek 'Honzíkovo kolejiště (22)' známému

Pošli kopii příspěvku 'Honzíkovo kolejiště (22)' známému

* Required Field






Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.



Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.


E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Rubrika: Honzíkovo kolejiště, STAVBY, ZPRÁVY

komentáře 4

  1. Bohouš napsal:

    Ten písek z Balatonu je z dětského pískoviště? Nebo snad někde navezli písek i na pláž? Když jsem tam byl před 40 lety poprvé a naposled (jak jsem si tehdy slíbil), bylo tam jen to, co je v názvu – tedy bláto.

  2. hlav napsal:

    Bohouši, věř mi, že ta věc vytěžná ze dna Balatonu je písek. Jemňoučký a žluťoučký. Jak jsem z „bláta“ udělal písek popisuju ZDE. Faktem je, že když jsem dovezený materiál propíral, odplavovalo se z něho leccos. Špína, rostlinné zbytky, sražené opalovací krémy (a kdoví co ještě). Horká voda, kapička saponátu a nakonec dezinfekční prostředek ale vykonaly své. Pokud máš zájem, donesu ti vzorek do hospody… 🙂

  3. Bohouš napsal:

    No, ten postup čištění písku je dobrý … Já jsem (nevědouce o tvém návodu, v těch časech jsem tvůj web ještě nesledoval) shodou okolností zvolil velice podobný. První předpoklad, být doma sám, je velmi důležitý. Ne, že by mi to bylo kategoricky zakázáno, ale co oči nevidí, srdce nebolí. Sítka mám vlastní a promývání jsem dělal hadicí na terase. V čem jsem se lišili, bylo sušení. Použil jsem elektrickou troubu, plech vyložený alobalem (abych neměl blbý pocit, když z něj napříště dostanu koláč …) a teplotu 200 st.C, čas 30 min. Dokonale a rychle vysuší a navíc sterilizuje bez chemie. Důležitá věc (naštěstí mě napadla dopředu) je vypnout režim cirkulujícího horkého vzduchu. Tedy klasické pečení. Jinak se písku v troubě už asi nezbavíte navěky.

  4. Jan Merhaut napsal:

    Scenérie vypadá moc pěkně, těm lampám by myslím pomohlo nabarvení stožáru nějakou opticky zeštíhlující barvou a stínítka shora by mohla být třeba stříbrná.

Vložit komentář

Text komentáře: