Tisková zpráva: Zuckerfabrick v dalším stádiu vývoje

Podnikatelství staveb Jáchym a synové rozeslalo v pondělí navečer depeši, ve které seznámilo s postupem prací na modernizaci cukrovaru. Z tiskové zprávy je patrné, že úsilí o ztvárnění  layoutu sekce TT na setkání fandů modelové železnice ze spolku Zababov „Zákupy 2011“ vrcholí. Akci „Zákupy 2011“ pořádají společně sekce TT-ČSD a N-scale 9. – 13. března 2011 ve Sportovní hale mateřské a základní školy v Zákupech (kraj Liberec) – blíže viz ZDE.
  Prokurista firmy Jan Jáchymstál k poskytnutým fotografiím připodotknul (v dokonalé úctě), že na první snímku jest zleva doprava k vidění: V pozadí Khernova vápenka s výtahovou konstrukcí a úzkokolejnou drahou, vč. vozíku na vápenec a koks, hrubá stavba remisy pro posunovací lokomotivu, dopravní most pro plnění řízků do vagonů;  v popředí pak rozličné pásové dopravníky, kolejová váha a silniční váha s vážním domkem.
  Silniční váha jest stavbou unifikovanou a vedení cukrovaru bude se zasazovati, aby takovouto vahou bylo vybaveno každé nákladiště v rajonu cukrovaru.
  Stavby jsou zatím v hrubém provedení, zbývá je dovybaviti potřebnými detaily.

(Foto a dobový text Jan Jáchymstál)

 

Rubrika: ZPRÁVY

Vložit komentář

Text komentáře: