Hranice milionu návštěv webu Honzíkovy vláčky byla pokořena

Před týdnem jsem zde avizoval, že se blíží okamžik, kdy počítadlo TOPlistu zaregistruje miliontou návštěvu webu Honzíkovy vláčky. Kvůli objektivitě jsem měl možná o plánované rekordní návštěvě pomlčet, ale na druhou stranu..? Miliontý návštěvník se na web po jistém snažení proklikal 6. června 2021 v 22:41:44 hod. Blahopřeji! A děkuji. Od spuštění webu 18. 9. 2009 do včerejšího dne uplynulo 4282 dní.

  Jelikož platí, že anonymita uživatelů internetu je nadevše, víme o onom jubilantovi jen to, že se přihlásil z adresy *.net.upcbroadband.cz, používá Seznam Browser 7 a jeho přístroj má OS Android 9. A ten včerejší večer se přihlásil 8krát. Budu velmi rád, pokud se mi přihlásí osobně mailem a pokud si to bude přát, vystoupí z anonymity. Rád se ho zeptám na pár otázek vztahujících se k našemu webu. Jsem také připraven jeho aktivitu odměnit lahví dobrého moku. 🙂

  Tímto také děkuji Pavlu Francírkovi, provozovateli webu TOPlist, který mi nezištně pomohl při dohledání miliontého návštěvníka.

  Snad je ale potřeba vysvětlit pro zvídavé, kteří si budou kontrolovat toto sdělení, drobný rozdíl v počtech přístupů, který se dá dohledat na TOPlistu: Když jsem web Honzíkovy vláčky spouštěl, nevěděl jsem o TOPlistu. Takže počítání prvních přístupů bylo svěřeno jinému systému. TOPlist byl spuštěn až v okamžiku, když už web navštívilo 1131 návštěvníků. Takto má také počitadlo TOPlistu nastaven původní stav. Takže po dosažení reálného milionu návštěv se v jeho statistikách projeví teprve 998869 návštěv.

  A ještě několik dalších zajímavých statistických údajů ze včerejšího dne:

Domény návštěvníků (výpis)
63,2 % .cz
6,0 % . sk
1,5 % .de

Prohlížeče (procenta zaokrouhlena)
55 % Chrome
18 % Firefox
16 % Internet Explorer
5 % Opera
5 % Safari

Operační systémy
77 % Windows
15 % Android
zbytek iOS, Mac, ostatní

Typ zařízení
80 % desktop
17 % smartphone
zbytek další

Země
75 % ČR
11 % Slovensko
6,7 % Čína
3 % USA
2,25 % Německo
zbytek Austrálie, Rakousko, ostatní

  Děkuji všem, kdo navštěvují web Honzíkovy vláčky a je mi ctí, pokud v něm kdokoliv najde užitečné informace či poučení. Zdá se, že web Honzíkovy vláčky, prioritně zaměřený především na modelové měřítko N, na nástroje, nářadí či spotřební materiál vhodné pro modelářské práce, též na metody a postupy tvorby železničních modelů, a jednoduše všechno ostatní, co se týká železničního modelářství, je už několik let na špici zájmu uživatelů a podle počtu návštěv i nejsledovanější. Což mě samozřejmě těší.

  Moje poděkování samozřejmě patří i řadě spoluautorů, kterými byli zejména Jindřich Fučík, Bohuslav Partyk, Karel Brejša, Jan Plutnar, Jiří Kubík, Pavel Tvrz, Jozef Fetterik, Martin Turek, Pavel Haertl, Petr Šídlo, Zdeněk Slabý, Robert Pavelka a další. Zvláštní poděkování pak patří donátorům, kteří můj web podpořili prostřednictvím záložky Podpora webu.

  Stále ale platí, že jeden člověk není schopen obsáhnout všechno. Proto přivítám od kohokoliv další příspěvky ke zveřejnění. Pokud se někdo necítí na roli „spisovatele“, rád mu pomohu jeho poznámky dopracovat do podoby článku. Je velká škoda, že řada vynikajících nápadů, pracovních postupů či prezentací modelů zůstává ukryta před zraky ostatních modelářů.

  Přeju všem pěkné dny bez covidu v patách.

Jan Hlaváček, 10. června 2021
.

Rubrika: ZPRÁVY

komentářů 15

  1. Jitka Radimská napsal:

    Blahopřeji!

  2. Jiří Kubík napsal:

    Honzo, blahopřeji a přeji další milion. Zasloužíš uznání za pestrost, jakou tomu dáváš.
    Jirka

  3. Martin Pinta napsal:

    GRATULUJI. Jen soudím, že podstatně důležitější je, že jsme se toho vůbec dožili. M.

  4. Jozef Fetterik napsal:

    Gratulujem, Honzo! 🙂
    Jozef

  5. Bohuslav Partyk napsal:

    Tak gratuluji!

  6. Jiří Voráček napsal:

    Blahopřeju! Jsi dobrej…
    Moje povědomí o elektronice je velmi slabé, ale zeptám se syna, co by se dalo udělat s mojí snahou… ale nemám zdaleka takové ambice… jen vím, že mé „plky“ týden co týden posílám asi 26ti kamarádům už docela dlouho taky… 926 pořad. číslo. Což je slabý odvar Tvých přístupů
    Vydržet ! ! !
    J.V.

  7. Robert Ehrenberg napsal:

    Jane, zdravím a gratuluji.

  8. Zdeněk Krušinský napsal:

    Ahoj Honzo, přijmi blahopřání k tomu melounu. Chtěl jsem to být zrovna já, aby to zůstalo, jak se říká, v rodině, ale ne a ne se zadařit. 🙂

  9. Pavel Haertl napsal:

    Přijmi moje upřímné blahopřání. Dobrá, radostná zpráva v této podivně pochmurné době. Připijeme na zdraví provozovatele a Honzíkovy vláčky dnes v odpoledních hodinách v hospůdce Na Růžku, na pražském Smíchově.
    HP.

  10. Viktor Pohořelý napsal:

    Gratulujeme!

  11. Bertík napsal:

    Nejde ani tak o tu úžasnou sumu návštěvníků, což je pochopitelně nádherný výsledek. Spíš bych ocenil výdrž, nadšení a zápal, bez něhož by se ono číslo zastavilo podstatně dříve. S úctou blahopřeji…

  12. Alexandr Manda napsal:

    Ahoj Honzo, blahopřeji a srdečně zdravím.

  13. Karel Rádl napsal:

    Tak gratuluji… návštěvy máme podobně…

  14. Bedřich napsal:

    Gratuluji a přeji, aby si návštěvníci Webu početli a získali další inspirace k modelaření.
    Bedřich Rotrekl, Pardubice

  15. Miroslav ŽITNÝ napsal:

    Dobrý den, no to je paráda, moc blahopřeji. Miroslav Žitný – DETAIL

Vložit komentář

Text komentáře: