Kamery a monitory instalovány – a je s nimi spokojenost

Před časem jsem referoval, co je nového na kolejišti Pavla Tvrze – ZDE. Někdy v té době se také mezi kolegy diskutovala možnost instalace miniaturních kamer do skrytých nádraží. Jako obvykle pomohl Číňan. Kamery a také maličké 7“ monitory za pár babek sice chvilku putovaly světem, však také z Hongkongu do Prahy to je lán cesty. Kdo se neunáhlil a nakupoval tam, hodně ušetřil. Jak známo, Číňan na truc Kalouskovi a EU neúčtuje dopravu…

  Ty kamery a monitory z Hongkongu si už koupilo několik přátel a jejich postřehy by se daly zobecnit. Kamery i monitory fungují na první zapojení, k napájení potřebuji stejnosměrné napětí od cca 9V do 16V. Když se splete „plus“ a „minus“, tak se monitor nerozsvítí. Při vyšším napětí se kamery dost hřejí, potřebují tedy cirkulaci vzduchu k odvádění tepla.
  „Jediný problém“ všech kamer, které jsme drželi v ruce, je, že Číňan zřejmě neví nic o ohniskové vzdálenosti objektivu, takže i když na krabičce jsou předtištěné údaje o různé ohniskové vzdálenosti objektivů, z čehož lze nepřímo usuzovat, že se i různé objektivy vyrábí, do krabiček se balí sice různé kamery, ale jen s jedním druhem objektivu. Na neštěstí, letos se balí kamery s teleobjektivy (nejspíš na zakázku nějakých „abl“ či jiných špionážních organizací, které je potřebují na koukání do soukromí jiných). Faktem je, že do dálky je s nimi vidět báječně. I v noci. Pod kolejiště by se spíše hodily kamery se širokoúhlými objektivy, ale ty se možná budou balit až příští rok.
  Nicméně i ty s teleobjektivy, které jsme nakoupili, bohatě postačují k informování o stavu ve skrytém nádraží. Některé mají i přisvícení několika IR LED, takže kamery „vidí“ i ve tmě. Obraz na monitoru už pak ale samozřejmě není barevný.
  Nejdále s instalací se prozatím dostal Pavel Tvrz. Jeho snímky hovoří za všechno.

Obr. 1 – Kamera instalovaná v „podpalubí“ tak, aby s ni bylo vidět do skrytého nádraží

Obr. 2 – Monitory zabudované do panelu k ovládání kolejiště

Obr. 3 – TV systém v „podpalubí“ kolejiště umožňuje velmi slušný přehled o tom, co se tam děje

Foto Pavel Tvrz

 

Rubrika: Elektronika, FOTOGALERIE, Kolejiště, Kolejiště, STAVBY, TECHNIKA, ZPRÁVY

1 komentář

  1. filip napsal:

    Dobrý den, pěkné kolejiště a instalace kamer. A kde jste kamery koupily?

Vložit komentář

Text komentáře: