Měli byste zájem o model (N) motorového vozu ČD od firmy STADLER?

České dráhy objednaly 30 motorových vozů od výrobce Stadler, dodávka se uskuteční koncem roku 2011. S jejich provozem se počítá  v Libereckém kraji a v kraji Vysočina. Zjistili jsme, že model tohoto motorového vozu ve velikosti N vyrábí jeden z průmyslových výrobců v zahraničí v řadě barevných provedení. Tento výrobce byl díky iniciativě jednoho našeho čtenáře kontaktován s dotazem, zda neuvažují o výrobě tohoto modelu v barevném provedení určeném pro České dráhy. Výrobce sdělil, že vzhledem k tomu, že neznají český trh a nedokáží odhadnout zájem modelářů, přistoupili by k výrobě, pokud by obdrželi objednávky na nejméně 200 ks.

  Najde se mezi českými železničními modeláři dvě stě zájemců o motorový vůz Stadler v měřítku N v provedení Českých drah?
  Jednalo by se o výrobek profesionálního výrobce. Provedení by bylo určeno pro analogový provoz, nicméně se standardním rozhraním pro dekodér pro digitální provoz. Cena již prodávaných vozů v barvách různých německých dopravců je 150 €.
  Web Honzíkovy vláčky nabízí své stránky pro získání předběžného zájmu o motorový vůz Stadler v měřítku N v barevném provedení ČD prozatím formou nové ANKETY. Pokud se projeví dostatečný zájem N-kařů, pokusili bychom se soustředit předběžné objednávky na tento model a přispět tak k realizaci této výroby.

 
Obr. – Motorový vůz Stadler v barevném provedení ČD (návrh)

 
Foto v perexu PhDr. Zbyněk Zlinský;
barevný náčrt je převzatý ze Vzorového listu barevného řešení vozu Stadler pro ČD – pracovní verze TNŽ 28 0070 (poskytla firma Stadler.cz)

 

 

Rubrika: ZPRÁVY

komentáře 2

  1. hank napsal:

    Jak to nakonec dopadlo?

  2. admin napsal:

    Bohužel nevím; tuto iniciativu vzal na svá bedra Honza Merhaut st. Obávám se, že všechno lehce vyšumělo, jako i v jiných případech…
    hlav

Vložit komentář

Text komentáře: