Ankety

Před týdnem jsem na webu otevřel novou rubriku – ANKETY. Mým cílem je zmapovat některé problematiky související s železničním modelářstvím, tedy to, co zajímá nejen mne, ale na co se bohužel neptají jiní, mnohem zavedenější a zkušenější producenti odborných časopisů, nebo především webových prezentací. 
 

 

  Vím, je dost odvážné chtít po lidech odpovídat na otázky, především proto, že se nějak vžilo přesvědčení, že u nás za vším hrozí zneužití „osobnostních“ informací. Něco o tom vím ze své dřívější profese a v duchu se této uměle vytvářené panice usmívám. Navíc naše anketa je anonymní.
  Je tady ovšem významnější faktor, a to je otázka důvěry – důvěry v toho, kdo odpovědi sbírá a vyhodnocuje. To ovšem nedokážu ovlivnit a ani nemíním nikoho přesvědčovat o svých „čistých úmyslech“. Navíc, nejsem profesionální statistik a ani nemám ambice postupovat ryze vědeckými metodami. To rád přenechám jiným. Tím chci pouze říci, že všechna hodnocení dílčích anket bude v mnoha směrech subjektivní. 
  Prostě, připravil jsem prozatím dvě desítky anketních otázek, a přál bych si s vaší pomocí vysledovat například rozložení modelářské obce z hlediska měřítek, věku aj., zjistit preference zájmů modelářů, jejich specializace, rozsahu soukromých modelářských sbírek, ale také zda-li existuje zájem o odborné zdokonalování např. formou pořádání seminářů, workshopů atd. Napadlo mne zeptat se i na spokojenost s kvalitou služeb nabízených modelářskými prodejnami atd. Nejsem dokonalý, takže  přivítám další nápady.
  Předpokládám, že jednotlivé otázky budu na webu klást zhruba po týdnu, aby respondenti měli dostatek času. Čas od času (vždy po ukončení bloku dotazů) připravím vyhodnocení a nabídnu jej k diskusi.
  A co od anket očekávám? Jestliže podle statistiky navštěvuje v poslední době web Honzikovyvlacky.cz zhruba 600 čtenářů týdně (a přístupy postupně rostou), budu spokojený, když na jednotlivé ankety odpoví 5 – 10 % čtenářů; myslím, že to odpovídá obvyklým průměrům statistických zjišťování. Jinými slovy – za každý názor předeme děkuji, na druhou stranu, kdo si ankety ani nevšimne, zlobit se samozřejmě nemohu. Hledám způsob, jak pravidelné respondenty anket nějak motivovat. Díky za pochopení a spolupráci

Rubrika: ZPRÁVY

Vložit komentář

Text komentáře: