Pošli příspěvek 'Osvětlení osobních 4-nápravových vagonů' známému

Pošli kopii příspěvku 'Osvětlení osobních 4-nápravových vagonů' známému

* Required Field






Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.



Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.


E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Rubrika: MODELY, Vagony

komentářů 7

  1. Honza napsal:

    Věřím, že už jsi problém s blikáním vyřešil. Kdyby ne, napiš. Zašlu ti malé schema za použití diodového můstku a kondenzátoru. Jan

  2. hlav napsal:

    Díky za reakci, možná by Tvoje zapojení zajímalo i ostatní čtenáře. Nechceš k tomu napsat pár řádků a poslat schéma? Rád to zveřejním. Zdraví hlav.

  3. Štefan napsal:

    Nazdar Honzo. Máš to fakt hodně promakaný. Taky různě experimentuju s osvětlením vagonů a vždy dojedu na to, že mi cca po 3-5 hod. provozu odejdou všechny diody. Zkoušel jsem různé odpory ( 1000, 2000 i 3000 Ohm) ale vždy je to stejné. Nemáš s tím zkušenost nebo dobrou radu? Dík.

  4. hlav napsal:

    Štefane, na tento dotaz neumím odpovědět, ale zkus si prostudovat návody Martina Pinta na jeho webu LokoPin – http://lokopin.wz.cz/index.htm. Martin má značné zkušenosti s využíváním LED pro svícení a já z jeho poznatků vycházel. Najdeš tam i jaké hodnoty rezistorů by měly LED mít. Anebo prostuduj diskuse na Modely.biz aj. Na téma osvětlení vagonů už toho bylo napsáno hodně. Možná, že se někdo ozve s radou i tady. hlav.

  5. Štefan napsal:

    Jojo, dík za reakci. Mrknu na ty odkazy.

  6. viq napsal:

    V analogovém provozu, např. napaječ PIKO FZ1, Zeuke F2 apod., musí být použita ochranná malá spínací dioda 1N4148 v sérii s LED, a to ve většině případů. Blíže viz poznámka čtenáře k novému článku o použití LED k osvětlení vozidel na webu „vytopna.hekttor.biz“

  7. Jarda napsal:

    Pokud máš problémy s blikáním, zařaď do okruhu led kondenzátor, který bude vykrývat prodlevy ve sběru elektřiny při pohybu vláčku.

Vložit komentář

Text komentáře: