Pomozte nám rozluštit jedno malé železniční tajemství

P1080873_1kWeby Honzíkovy vláčky a Mašinky Info – ZDE vyhlašují pátrání po pískovací věži (součást zbrojení pískem) typu, který je na připojené fotografii. O tom, jak jsme objevili dokonce funkční pískovací věž a jak jsme z originálu vytvořili modely v měřítku 1:120 a 1:160 popisujeme v článku „Pískovací věž, kterou jako model ještě nikdo nemá“ – ZDE.  

  Víme zatím o dvou místech v ČR, kde se tato věž nachází:
1. Depo Pardubice (dnes oficiálně Depo kolejových vozidel Česká Třebová, Provozní jednotka Pardubice), kde je v provozu;
2. Depo Kutná Hora, kde vypadá již nepoužívaná.
Z doslechu víme, že by snad mohla být též někde v Plzni a v České Třebové.   Nevíme nic o její existenci v SR.

  Více informací naleznete na webech Mašinky Info a Honzíkovy vláčky.

  Prosíme vás o sdělení, kde jsou ještě tyto věže instalované. Jedná se nám o oblast bývalých ČSD, tedy území dnešní ČR a SR.

  Pro každého, kdo nám pošle (kvalitní) fotografii (fotografie) s udáním místa (souřadnice nebo mapa), kde tuto věž objevil (pochopitelně kromě věže z Pardubic či Kutné Hory), máme následující nabídku:
  První „detektiv-fotograf “ v pořadí má nárok na 25% slevu modelu věže v měřítku 1:120 nebo 1:160 (podle vlastního výběru), které lze zakoupit v N-šopíku webu Honzíkovy vláčky – ZDE ne ZDE. Rozhoduje datum a hodina odeslání fotografie s popisem na některou z adres redakcí webů Honzíkovy vláčky nebo Mašinky Info.

  Slevu 10 % bude mít každý další „objevitel“ pískovací věže, splní-li uvedené podmínky. Pokud výherce nebude chtít stavebnici pískovací věže, může si vybrat ve stejné slevě z produktů „Stožár 125“ nebo „Věž 200-TT“ (novinka – informace bude uveřejněná v krátkém čase).
  Soutěž trvá do 31. 10. 2013. Pokud se našim čtenářům podaří nalézt nějakou další pískovací věž, bude soutěž vždy automaticky prodloužena o měsíc. Definitivní konec soutěže bude 31. 1. 2014.

  Záruku za splnění vyhlášených podmínek přebírají Jan Hlaváček a Bohuslav Partyk. Změna podmínek vyhrazena.

 

 

Rubrika: VARIO, ZPRÁVY

komentáře 2

  1. roman meduna napsal:

    Dobrý den, na podobnou pískovací věž jsem narazil na níže přiloženém odkazu – viz foto Pha Vršovice.
    S pozdravem Rpman Meduna
    http://www.pacifikem.cz/foto/210_nadrazi/210_vrs/v_foto/210_vrs_depo_1993_00.jpg

  2. hlav napsal:

    Tak je to tak, že vítězem naší soutěže se stal Roman Meduna. Upozornil nás na instalaci pískovací věže v depu nádraží Praha – Vršovice. Snímek byl převzat z webu Posázavský pacifik – http://www.pacifikem.cz/?inc=210_vrs_foto – a inkrimimovaný snímek pořídil Jakub Džurný s popisem „Vytápěcí kotle ve Vršovickém depu, 1993“.

Vložit komentář

Text komentáře: