Pošli příspěvek 'Kolejiště trochu jinak, aneb nebojte se styroduru ' známému

Pošli kopii příspěvku 'Kolejiště trochu jinak, aneb nebojte se styroduru ' známému

* Required Field






Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.



Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.


E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Rubrika: Kolejiště, STAVBY

komentářů 5

  1. petr napsal:

    Ahoj, při prohlížení Vašeho pěkného kolejiště ze styroduru mě zaujala fotka s opěrnou zdí. Opěrnou zeď máte vyrytou ze styroduru, nebo kupované desky.

  2. Pavel napsal:

    Opěrná deska je taky ze styroduru, reliéf je vytlačený šroubovákem. Dobré je styrodur napřed říznout odporovým drátem, on je pak hladší. Ale to bude záležet na tom, jak chceme hrubý povrch kamene. Potom je styrodur natřený Balakrylem a konečně finální povrchová úprava je olejovkami. Pokud se olejovky ředí sikativem, tak pozor. Sikativ styrodur naleptává. Je opravdu potřeba jej napřed dostatečně nabarvit Balakrylem.

  3. Zdeněk Slabý napsal:

    Zdravím všechny modeláře. Ze styroduru už jsem vyrobil více jak 15 kolejišť. Tento materiál používám již 2 roky. Je to úžasný pevný a přitom lehký. Výborné vlastnosti opracování, jak nožem tak řezačkou na polystyrén. Nejprve si vytvořím dřevěný rám (ne žádnou betelnou konstrukci) a do něj vložím tabule styroduru a zapěnuji pistolí (montážní pěnou). Více chystám popis na svých stránkách http://www.vlakytaky.cz. S pozdravem. Slaby Zdenek

  4. Andrej Mikuš napsal:

    Zdravím Vás všetkých, chcel by som sa spýtať či by mi autor kolajiska nemohol poslať nejaké detailnejšie foto rámu, prípadne nákres. Mám v dome vyhradený priestor 3 x 1,5 m a tento rám by sa mi tam hodil asi najlepsie. Velmi sa mi tento nápad páči. Ak nemá autor namietky velmi rád by som ho použil. Dakujem s pozdravom Andrej

  5. Pavel Tvrz napsal:

    Jako autor kolejiště nemám vůbec žádné námitky na stavbu rámu podobným, nebo úplně stejným způsobem, jako je ten můj. Naopak, mám radost z toho, že se moje varianta stavby hodí dalším modelářům. Bohužel nevím, co bych ještě ke stavbě rámu vyfotil nebo namaloval za detaily. Všechno je na obrázcích v tomto článku, nebo v dalších článcích o mém kolejišti na tomto webu. Jediné co by se tam dalo změnit, je, že pokud budete dělat kolejiště pevné a dostanete se k němu ze zadu, tak nemusí být ze dvou rámů a tedy nebude zdvihací. Jinak, jak je vidět na fotografiích, tak spodní rám je přidělán na stěny a horní rám na něj dosedá. Skříňky jsou zasunuty pod kolejiště a dají se vytáhnout. Pokud by to bylo v jiné místnosti, než v které mám kolejiště já, tak bych ke skříňkám přidělal kolečka. Na zdvihání kolejiště jsem použil motor ze stěrače autobusu, který otáčí tyčí, na kterou se navíjí přes kladky ocelové lanko. Tohle jediné snad v článcích není popsáno a to jsem si myslel, že si to postaví každý podle svých možností. Pokud se jedná o tuto dokumentaci, tak není problém to v blízké době nafotit a uveřejnit.
    Pavel Tvrz

Vložit komentář

Text komentáře: