Web firmy Fleischmann stojí za pozornost

Připravit dobrý web není zase až tak jednoduché. Ať už z hlediska autora, programátora, nebo i správce. Kdo si to zkusil, dá mi za pravdu. Za jednoduchým slovem „dobrý“ se podle mne schovává přehledný obsah, logické a hlavně fungující vyhledávání, ale také přívětivá grafika. A z hlediska správce snadné obsluhování a doplňování webu.

.

  Nejhorší jsou bombastické blikající cosi, kde se ze strany na stranu překrývají grafické plochy, nebo obrázky nevalné úrovně. Navíc vše přeplácané reklamami. Ovšem obsah nestojí za nic a vyhledávání nefunguje.

  To všechno v komplexu uživatel (čtenář) nemusí řešit. Ten očekává dobře naservírované informace. Bohužel, už dávno neplatí, že v jednoduchosti je síla. A je zbytečné cokoliv na toto téma psát či vytýkat, protože od dob jednoduchého „html-ování“ vyrostla obrovská programátorská studia, která si jen tak nenechají foukat polívčičku. A do toho další mudrcové, kteří se živí tím, že vymývají mozky spoluobčanům – jak jinak než kvůli ziskům „vychytralých a ještě chytřejších“. Je to džungle. Jenže, v té opravdovské džungli si příroda vytvořila jasná pravidla. Bohužel, lidská smečka to ve svých „džunglích“ nesvede. Kšeft, peníze, peníze, kšeft. To je stigma.

    *      *     *

  Rád proto odkazuji na webovou stránku, kterou se prezentuje firma Fleischmann. Je pravým opakem mých kritických slov výše. Lze ji najít ZDE.

  Ne každý výrobce modelové železnice, jehož produkty jsou u nás dostupné, myslí na své zákazníky z hlediska historického přehledu své vlastní produkce. Pryč jsou ty doby, kdy na modelářských veletrzích byly k dispozici obsažené katalogy. (Ostatně, kde jsou ty doby, kdy se ještě veletrhy pravidelně pořádaly?) V posledních letech se návštěvník musel spokojit „jen“ s přehledem novinek (a někdy pouhých slibů). Internetové aplikace sice nabízejí skvělé možnosti, ale…

  Na nové webové stránce firmy Fleischmann (pravda, ona zase už dnes až tak nová není), se dá objevit i historický přehled všech dosud vyráběných modelů lokomotiv v měřítcích N a H0. V záložce PRODUKTE (produkty) se na levé liště vybere filtr; konkrétně Verfügbarkeit – Archiv (dostupnost – archiv). Výběr lze ještě zúžit na měřítko. Jen pro zajímavost, v archivu je uvedeno 3840 položek.

  Pro připomenutí lze dodat, že původem rakouskou společnost FLEISCHMANN založil již v roce 1887 Jean Fleischmann. Společnost v následujících letech zahájila výrobu široké škály plechových hraček (lodě, letadla a zvířata). V roce 1910 se společnost dokonce zúčastnila Světové výstavy v Bruselu, vysoká kvalita jejích hraček v té době byla podtržena udělením zlaté medaile. V roce 1949 byl FLEISCHMANN prvním evropským výrobcem, který uvedl na trh dvouvodičovou stejnosměrnou modelovou železnici o rozchodu 0 (nula). O tři roky později byla uvedena na trh první produktová řada H0, která se tehdy stala dominantní. Až později společnost přišla s měřítkem N a zakrátko i s ním se stala mezinárodním lídrem na trhu. Přes všechny krize, které tuto komoditu výrobků (a výrobců) drtí, se společnost Fleischmann drží a trvale rozšiřuje své dominantní postavení mezi ostatními výrobci. Posledním milníkem v produkci je jejich řídící centrum Z21, které poprvé kombinuje virtuální a reálný herní svět a posouvá herní hodnotu modelů na zcela novou úroveň. V současnosti se sídlo společnostiFLEISCHMANN nachází v Heilsbronnu, nedaleko Norimberku. Společnost má celosvětovou působnost a je součástí Modelleisenbahn GmbH a společnosti Modelleisenbahn Holding GmbH, ke které patří také rakouský výrobce Roco. Ústředí Modelleisenbahn GmbH sídlí na adrese Plainbachstraße 4 (5101) Bergheim v Rakousku.

(Foto v perexu a text s využitím firemních informací)

.

 

Rubrika: ZNÁŠ TO?, ZPRÁVY

Vložit komentář

Text komentáře: