Nezapomínej: Moje rouška chrání tebe, tvoje chrání mne!!

.

Solidarita českých výrobců i obyčejných lidí v praxi. Zapojte se taky..

 

  • OCHRANNÉ ŠTÍTY PRO LÉKAŘE A PROFESIONÁLY od firmy Průša RESEARCH

  „V reakci na akutní nedostatek ochranných pomůcek pro lékaře a další profesionály v souvislosti s pandemií nemoci COVID-19 jsme začali ve spolupráci s Ministerstvem zdravotnictví a vybranými lékaři testovat ochranné štíty, které lze vytisknout na 3D tiskárně. O štíty mohou nyní žádat nemocnice, praktičtí lékaři, dentisté, lékárny a další přes webový formulář – dostanou je zdarma.“

Více ZDE

Pokračování ZDE

.

  • Vyrábějte nanofiltry do roušek, vyzývá firmy liberecká univerzita

  Technická univerzita v Liberci vyzvala firmy k výrobě nanofiltrů, které je možné vkládat do plátěných roušek. Účinnost bavlněné roušky s nanofiltrem je podle měření srovnatelná s nanorouškou. Ve srovnání s šitím klasických roušek z těchto materiálů je spotřeba výrazně menší a nezůstávají žádné zbytky.

Zdroj a více: ZDE

.

  • Bavlněná rouška snadno a rychle

  Roušky chybí na trhu už pár týdnů, ale i kdybyste nějaké měli doma, stačily by na pár dní. A tak se šijí po celé republice, protože bez nich bychom neměli vycházet na nákup, do MHD, natož k lékaři. Vyjadřujete takto respekt a ohleduplnost k lidem, kteří vám v této nelehké situaci pomáhají. A chráníte své okolí i sebe.

Zdroj a více ZDE

.

  • Rouška ze sáčku do vysavače: Bez šití za 3 minuty máte ochranu z nanovláken

  Textilní sáčky do vysavače poskytují velmi účinnou filtraci, když vysáváte – teď z nich zcela snadno vyrobíte vysoce účinnou ochrannou roušku proti koronaviru. Detailní návod najdete na videu v úvodu článku, níže pak další podrobnosti ohledně její účinnosti plus další možnosti výroby roušek třeba ze šátku či vlhčeného ubrousku.

Zdroj a více ZDE

.

  • Jak vyrobit roušku (FOTONÁVOD)

O tom, že nošení roušek má v současné situaci smysl, není pochyb. Bohužel jich však stále na našem trhu není dostatek, a proto přicházíme s návodem, jak si můžete roušku vyrobit doma. Podívejte se, jak ušít bavlněnou roušku, jejíž výhoda spočívá hlavně v tom, že ji lze použít opakovaně, tedy samozřejmě po nezbytném vyvaření a následném přežehlení. Pokud zrovna nemáte trpělivost na šití roušky nebo nevlastníte šicí stroj, můžete si vyrobit roušku z věcí běžně dostupných v každé domácnosti. Přinášíme návody i na to, jak vyrobit roušku ze sáčku od vysavače, jak využít k výrobě roušky papírové utěrky nebo jak vyrobit masku z obyčejné PET lahve.

Zdroj a více ZDE

.

  • Respirátory z 3D tiskáren jsou před dokončením

Tisková data bude možné zaslat kamkoliv

  18. březen 2020 – Na ČVUT dokončují tisková data pro výrobu respirátorů na 3D tiskárnách. Jsou použitelné opakovaně a šetří materiál filtrů. V tuzemsku je jich možné vyrobit 500 denně. „Musíme zajistit, aby respirátor přesně seděl na obličeji a aby filtry doléhaly. Rychlostí tisku a chlazení ovlivňujeme, jak bude materiál pružný, nebo pevný,“ říká Alexandr Lazarov z pražského ČVUT, který má vývoj 3D tisku respirátorů na starosti.

Zdroj a více ZDE

.

(Poznámka: Pokud máte nějaký nápad, který může pomoci všem, anebo někde objevíte zajímavý nápad či doporučení, dejte vědět. Rád ho zveřejním. Děkuji.)

 

Rubrika: ZPRÁVY

Vložit komentář

Text komentáře: