POZOR – NA „MODELÁŘSKOU BURZU“ DO OPLETALOVY UL. CHODÍ I KAPESNÍ ZLODĚJI!

A zřejmě to není poprvé ani naposledy. Když jsem tam ještě míval stánek svého e-šopíku, taky jsem se setkal se zlodějíčky, kteří se nestyděli odnést si vystavené zboží bez zaplacení. Na Diskusním fóru modelové železnice – ZDE – včera upozornil Karel Brejša kolegy, kteří také chodí na výměnné setkání do Menzy na Opletalově ulici č. 38 v Praze, aby si dali příště větší pozor na své věci.

  Sám se stal obětí kapesních zlodějů, kteří se zřejmě opět vrátili na tuto akci. „Dneska mi byla ukradena peněženka s doklady z boční kapsy kalhot. Stalo se tak během několika málo minut při chůzi uličkou od prodejce na konci zvýšeného podlaží směrem k WC. Bylo to mezi 08:25 až 08:35 hod., kdy bývá na burze nejvíc lidí i největší hluk. Prodírali jsme se navzájem jako obvykle mezi desítkami lidí. Kapsář ale musel být podle mého profík, protože kapsu s peněženkou jsem měl pojištěnou suchým zipem,“ napsal Brejša. Přišel o doklady a částku cca 1000,- Kč.

  „Krádež jsem hned konzultoval s pořadatelem a následně i s Policií ČR. Bohužel, pachatele se nepodařilo zadržet. Před koncem setkání jsem se dozvěděl od několika prodejců, že se jim tentýž den ztratily i nějaké věci ze stolů!“ uvedl Brejša.

  Není vyloučeno, že paraziti a zlodějíčci se na „modelářskou burzu“ budou vracet. Když ne příště, tak napříště. V určitém čase mají na výměnném setkání modelářů ideální podmínky – dav lidí prodírající se mezi stolky tam a zpátky, většinou v kontaktu „tělo na tělo“, soustředěnost návštěvníků na nabízené zboží a ne na vlastní bezpečnost, anonymita návštěvníků atd. Mají to zde lepší jak v tramvaji „22“ směřující z centra na Hrad.

  Když pomineme obtížnost provedení preventivních opatření ze strany pořadatelů, částečně pomůže jedině osobní prevence návštěvníků! Dávejte si proto pozor při návštěvě výměnných setkání v Menze v Opletalově ul. v Praze 1 na svoje věci a také dívejte se kolem sebe, když do vás někdo strčí nebo se drze prodírá okolo. A nezapomínejte, že tihle lumpové pracují ve dvojicích i více členných bandách a mají připravené únikové cesty pro případ okamžitého odhalení. Při dopadení se neštítí útočit zbraněmi. Nezbývá než být hodně obezřetní! A především, všichni prodejci i návštěvníci by spolu měli spolupracovat při pátrání po těchto  individuích a sledovat, co se kolem děje.

.

EPILOG

Říká se konec dobrý – všechno dobré. Okradený Karel Brejša byl sice začátkem týdne vyrozuměn organizátory výměnných setkání modelářů, že paní uklízečka našla odcizenou peněženku i s doklady – samozřejmě bez peněz – v odpadkovém koši. A nebyla tam jen jeho peněženka… To je sice dobrá zprávy s ohledem na to, že mu nevznikají problémy s vystavováním nových dokladů a platebních karet. Ale pachatel nebyl dopaden a je bohužel známé, že s jídlem roste chuť, neboli není vyloučeno, že se bude na „burzu“ vracet. Do té doby, než ho někdo lapne při činu a dav ho utluče na místě, nebo v lepším případě mu někdo vykloubí palce nebo zlomí ruku. No, ale to už je „riziko podnikání“ těchto gaunerů. Každopádně je potřeba paní uklízečce poděkovat.

Pro návštěvníky i prodejce pak platí poslední dvě věty předešlého odstavce. 

.

 

 

Rubrika: ZPRÁVY

Vložit komentář

Text komentáře: