Pavel Mihula oslaví za rok abrahámoviny

Na stránkách firmy Nowatron Elektronik, spol. s r. o., se lze dočíst, že na českém a slovenském trhu působí již více než 30 let. V posledních dvaceti letech tato firma významně rozšířila produktové portfolio a zaměřila své aktivity na dodávku projekční a prezentační techniky, speciálních počítačů a monitorů, počítačů vyhovujících standardu TEMPEST a velkoplošných zobrazovacích systémů. Za tím vším stojí Ing. Pavel Mihula, který v těchto dnech připravuje generálku oslav svých abrahámovin.

  Proč se Pavel dostal do hledáčku redaktorů (já) Honzíkových vláčků? No protože na sebe při poslední Modelářské besedě prozradil, že za pár dní bude slavit posledních „cet“. A to je v případě takové osobnosti (nejen modelářského světa) nutné sledovat a další vývoj event. i směrovat, aby se nám to nějak nezvrtlo. Ono jde o to, že za pár měsíců se uvolním místo na Hradě, ve Strakovce to nedopadne jinak a nejspíš mnohem rychleji, ve Sněmovní taky snad dojde ke střídání jmen na výplatních listinách. A ještě tady máme ty hejtmany, tatrmany a hastrmany. Co kdyby se sehnalo pár podpisů a někdo začal volat třeba Mihula na Hrad! To už by s námi asi do hospody nechodil, no a to je potřeba opečovat!
  Pan Modelář Mihula sice bohužel modelaří v jednom z gigantických měřítek (TT), ovšem, když se to tak vezme, každý máme nějakou deformaci či úchylku. Když už jsem začal neslušně popisem jeho neřestí, dodávám, že k dalším jeho úletům patří kouření voňavých doutníků, ovšem chodí si je chamtivě vychutnávat na zápraží hospůdky! Nám napraveným kuřákům nedává šanci si čuchnout ani k vajglům. Co mu lze naopak přičíst jako klad je snad „jen“ to, že má nápady. Pravda, k jejich realizaci zatím má lidi, ale i tak je to báječná kombinace, když může díky svým nápadům nabídnou práci jiným :-).
  „Člověče, ani mne tak nebaví dělat něco furt dokola, ale třeba postavit si vlastní model nádražní budovy, který ještě nikdo nemá, od A do ZET, to je pro mne ta pravá modelařina,“ prozradil mi jednou. A ve vymýšlení nevymyšleného je Mistr. Ostatně, jinak by asi ani nerozkvétala jeho firma.
  Třeba se pustil jen tak z plezíru do laserování. „Koupil jsem laser v Číně – proč vyhazovat prachy za totéž z Ameriky – ale musel jsem ho dodělat; Číňanovi je šuma fuk, kam připojí fázi a kam zemák,“ líčil se širokým úsměvem na tváři, když mne zasvěcoval do tajů vypalování dílů na jeho laseru. To je příklad jeho dalšího „plus“: Naprosto nezištně nabízí lidem kolem sebe to, kam oni sami z nějakých důvodů nedosáhnou. Třeba dětem v roudnické škole zasponzoroval elektronické vybavení N-kového kolejiště.
  Se svým nejmenovaným kolegou pracuje na utajeném modelářském projektu X. Několik rozvědčíků státních institucí a zřejmě i Agentury bílého lva se snažilo vypátrat vo co gou, leč (zatím) neúspěšně. Celý projekt se prý dostal do mírného časového skluzu, snad protože bylo nutné zesílit ochranu před dotěrnými špióny a hlavně špinavou konkurencí. Ovšem, až se projekt podaří dokončit…! Zatím jsou na „projektu X“ nejkrásnější ty kecy, které se nesmí říkat nahlas ani u piva v hospodě.
  Doufám, že vážený čtenář pochopil, že předchozí odstavce jsou v některých bodech jistou nadsázkou, abych navodil upřímnější pohled na oslavence. Na Pavlovi je totiž sympatické především to, že nezkazí žádnou legraci. Když si totiž velcí kluci hrají, tak on je v první řadě. Nejspíš je mu také mottem ono známé, že „kdo si hraje, nezlobí…“. A další jeho skvělou vlastností je, že rád pomáhá jiným. Já mu mám také za co děkovat.
  Je spravedlivé, že čas nelze zastavit a ukrajuje každému stejně. Kamaráde, Pavle, přijmi touto formou naše blahopřání k Tvým 49. narozeninám a věz, že ti všichni přejeme zdraví a štěstí, aby ses dožil v plné síle těch padesátin. Máš ještě rok čas, a teprve pak budeš mít právo kecat do všeho. I do politiky! Letos to jak sám vidíš ještě nemá cenu!

Fotografie v perexu od neznámého autora z maturitního tabla

 

 

Rubrika: ZPRÁVY

komentáře 3

  1. brejsak napsal:

    Z celého srdce přejeme mnoho tvůrčích nápadů do dalšího období pro všechny, kteří to dokážou náležitě ocenit.
    Jinak děkujeme za kolektiv dětí modelářského kroužku v Roudnici n/L a přejeme hodně zdraví a samozřejmě i mnoho voňavých doutníčků do let příštích!
    ŽM v Rc

  2. Jindra napsal:

    Jenom bych připoměl, že Honza má taky narozeniny.
    Bohužel nemám pořádnej blog kam bych to napsal, tak to píšu sem.

  3. hlav napsal:

    Každý má obvykle jednou za rok narozeniny (s výjimkou těch, co se narodili 29.2.). I když – mně se po padesátce zdá, že je mívám častěji, tak zhruba dvakrát do roka…

Vložit komentář

Text komentáře: