Výstava modulářů z Prahy-Buben

V Národním zemědělském muzeu v Praze na Letné se uskutečnila tento víkend dlouho připravovaná modelářská výstava. Jejími organizátory byli modeláři, jenž si říkají Moduláři Praha-Bubny. O jejich zázemí, práci a také plánech jsem přinesl drobnou informaci ZDE.

 

 

  Moduláři z Prahy-Buben rozložili své moduly a modely tentokrát pod střechou Národního zemědělského muzea. Jsou tam krásné sály, mnohé z nich už léta nevyužívané. Proč tomu tak je teď nebudu zkoumat. Rozhodně mne to ale opakovaně přimělo k úvaze, že takových nevyužitých prostorů ve všelijakých nadbytečných vládních palácích, anebo jiných institucích, by se asi našlo více. Škoda, že je nemohou bezplatně využívat všechny modelářské spolky v republice, jejichž práce zajímá veřejnost víc, jak sliby politiků.
  Netroufám si popisovat layout, neboť na to nemám kvalifikaci. Ani o řízení provozu na kolejišti nedokážu nic říct. Snad jen to, že na rozdíl od jiných modulových prezentací se tady pořád něco dělo. Stále jezdily nějaké vlaky tam a zpět. A to se pochopitelně nejvíc líbilo malým návštěvníkům. Mimochodem hostů, kteří se od modulářů lišili jen tím, že na sobě neměli oranžová trička, byla ještě hodinu před ukončením nedělního provozu plná hala.
  Osobně jsem zaměřil svoji pozornost na detaily. Jak jsem se tak díval kolem sebe, nebyl jsem sám. Ti co koukali na nějaké části kolejiště v hlubokém předklonu zpoza řetízků natažených podél exponátů byli zajisté také kolegové-modeláři. A věru, bylo na co se koukat. Víc jak slova možná prozradí pár fotografií, které jsem na Letné pořídil a zcela záměrně nekomentoval. Jenom ke snímku v perexu mne napadá, že tolik modulářů kolem jednoho malého modelu (který se na chvilku zprčil) se hned tak nevidí.
  Děkuji za pozvání, páni kolegové. I vnoučkovi Honzíkovi se u vás líbilo.

Foto hlav

 

Rubrika: FOTOGALERIE, Kolejiště, Ze života (reportáže), ZPRÁVY

Vložit komentář

Text komentáře: