Blahopřání Jirkovi Kubíkovi

V těchto dnech se dožívá významného životního půl-jubilea modelář par excellence, kamarád a úžasně skromný člověk Jirka Kubík z Českých Budějovic. Spolu s ostatními kamarády mu k tomuto výročí blahopřejeme.

 

 

  Je to tak, že ti nejšikovnější lidé, či skuteční Mistři svého oboru, bývají obvykle i úžasně skromní. S tím se ovšem snoubí fakt, že o nich nikdo neví. Jsem proto pyšný na to, že jsem Jirku zatáhl do party stejně „postižených“ dědků a současně jej mohl představit široké modelářské veřejnosti. Věru si to zaslouží! A myslím si, že ti, kdo měli možnost se seznámit s jeho modelářským kumštem, mi dají zapravdu.
  Měl jsem možnost shlédnout jeho domácí minikolejiště – např. ZDE. Měl jsem tu čest na tomto webu publikovat některé jeho statě, ve kterých prezentoval své skvělé modely. Čas od času mám možnost si s Jirkou povídat a vždycky se něco zajímavého dozvím nebo přiučím. Výše jsem ho zařadil mezi dědky. Do této ctihodné kategorie pánů zralého věku on ovšem patří snad jen podle data narození, nikoliv podle fyzičky či životního optimismu, kterého má na rozdávání. Jirka když nesedí nad svými modely tak polyká desítky kilometrů na kole někde v Jižních Čechách, v Rakousku nebo Německu. Pochopitelně, že koleje musí mít při těchto toulkách na dohled… Nutno přiznat, že v tom sportování mu my ostatní dědkové nestačíme. Vlastně ani v té modelařině, co si budeme povídat. Prostě, je to tak: kdo umí, ten umí!
  A tak mu přeji, spolu se svými jihočeskými kamarády, ale určitě i všemi dalšími, kdo jej znají, aby mu co nejdéle  fungovalo zdraví a aby taky měl potřebné štěstí, hlavně proto, aby se mohl věnovat svým koníčkům a v klidu si užíval zaslouženého důchodu. Málokdo se v životě nadřel tak jako on. Tak vše dobré, kamaráde!
  Jan Hlaváček a všichni z Virtuálního modelářského spolku starších pánů.

Rubrika: ZPRÁVY

Vložit komentář

Text komentáře: