Malý svěrák vhodný pro modeláře

Na trhu je nepřeberné množství všelijakých svěráků. Dobrých i velmi špatných (varuji před levnými výrobky z Polska a Rumunska nabízenými na všelijakých e-shopech). Od dávných dob nedám dopustit na značku York z Dobříše, nicméně mám pocit, že z výrobního programu se jim vytratily takové maličké pevné svěráčky s velmi přesnými čelistmi. Ostatně, firma se zaměřuje na svěráky pro zámečníky a nikoliv pro modeláře. Těm asi budou nejvíce vyhovovat svěráčky, které používají zlatníci, šperkaři či hodináři. Takovým špičkovým výrobkem je třeba svěrák od firmy  FOREDOM A-F37210 Mini Vise, Plastic. Ano, je z plastu (kromě utahovací šroubu), ale pro přidržení jemných součástek naprosto vyhovuje. A není drahý. Dá se pořídit za cca 400 Kč. Kdyby někdo trval na svěráčku kovovém, firma jej nabízí pod kat. č. A-F37200 Mini Vise, Metal jen o pár kurun dráž.   

 

 

Foto hlav

Rubrika: DÍLNA, Nářadí

komentáře 2

  1. Jaroslav Vorlíček napsal:

    Informace pro modeláře: Kdo se chce vyhnout celním poplatkům za zboží nakupované mimo EU, může svůj zájem zaměřit na obdobný kovový svěráček – až nápadně podobný – a to MS4 PROXXON, prodávaný firmou RF technik za 499,-Kč i s daní, a jak říkám, bez celních anabází. Mám jej a je opravdu pohodlný na práci. Jaroslav Vorlíček

  2. hlav napsal:

    Jarda Vorlíček odkazuje na výrobek prodávaný v RF technik pod kat. č. MS4 – zde: . Osobně se domnívám, že se nejedná o jedno a totéž, o čem píšu já. Ale to by chtělo tyhle dva svěráčky položit vedle sebe a srovant je. A to rozhodně nemá cenu. Protože vedle toho asi bude existovat dalších několik „stejných“ výrobků. Vždyť Čína je velká….!

Vložit komentář

Text komentáře: