Všichni do Mikulova!

V kraji vína a hodných lidí byla na Den dětí otevřena výstava s názvem Vláčky pro malé i velké. Výstava bude nahlédnutím do světa jedné z nejoblíbenějších hraček všech dětí – a nejen těch. K vidění budou vláčky papírové, dřevěné, postavené ze stavebnice Lego i plastové; vystaveny zde budou modelové železnice, s nimiž si hráli naši tatínkové a dědové, ale i v současné době vznikající železniční dráhy. Nebude chybět ani stálice mezi stavebnicemi – vláčky české firmy Merkur.

  Lákadlem se jistě stane modelová železnice, po níž budou současně projíždět čtyři vlakové soupravy, a modelová železnice proslulé firmy Merkur. Výstavu doprovodí prodej pohlednic, leporel, pexes, omalovánek a vystřihovánek s železniční tematikou, ke koupi budou též modely vláčků od různých firem i jejich doplňky.
  Vše na zámku v Regionálním muzeu v Mikulově od 1. června do 31. října 2011. O doprovodných akcích se dozvíte během června na www.rmm.cz.

Výstava Vláčky pro malé i velké je otevřená denně mimo pondělí; v červenu a září od 9 – 17 hod., v červenci od  9 – 18 hod., v říjnu od 9 – 16 hod.
Vstupné 20 Kč, poloviční 10 Kč.
Kontakt: Jana Frantelová, Regionální muzeum v Mikulově, Zámek 1, 692 15 Mikulov
Tel.:  777 061 225, 776 656 152; e-mail:  frantelova@rmm.cz

 

(Podle tiskové zprávy)

Rubrika: ZPRÁVY

Vložit komentář

Text komentáře: