Seminář ke konstrukci pojezdů železničních modelů

Po zimní přestávce se iniciativní skupina Modelářského spolku starších pánů vrací k pořádání setkání nad tématy, které nás (starší pány) zajímají. Mladším kolegům necháváme prostor k realizaci v oborech sex, vnitrostátní a zahraniční politika a brouk požírající stromy na Šumavě, nicméně, kdyby je zajímaly podstatnější události – jsou zváni! Naším cílem je v klidu podiskutovat nad problematikou pojezdů železničních modelů. Podařilo se nám zajistit důstojné místo setkání a především kvalitního lektora. Zván je každý, kdo přijme naše podmínky.

  • Seminář „Pojezdy železničních modelů“ bude lektorovat člověk nejpovolanější – Pavel Gülich. 
  • Seminář se uskuteční v prostorách Království železnic, Praha 5 – Smíchov dne 21. 5. 2011 od 12,30 hod. (po „burze“)
  • Orientační osnova semináře je následující:
    – koncept pojezdu
      – tříbodové uložení
      – odpružení
    – komponenty
      – motor
      – převody
      – kardan

  Tato velmi stručně vyjádřená osnova semináře je skutečně jen skica, záměr, vize… Jako všechny ostatní semináře Modelářského spolku starších pánů je pouze vodítkem pro diskusi nad tématem, které je velmi zajímavé a s ohledem na přemíru produkce leptů či odlitků modelů železničních modelů v Česku i žádoucím.

Podmínky účasti na semináři
  Účast na tomto semináři Modelářského spolku starších pánů je otevřená všem! Podmínkou je pouze vážně míněná přihláška s uvedením jména a racionálních identifikačních údajů na můj mail, tj. colonel@mybox.cz, a to do 18. května 2011 (kapacita sálu je 30 míst, platí „kdo dřív přijde, ten dřív mele…“.
  Každý účastník semináře se musí smířit s tím, že podmínkou ke vstupu do objektu Království železnic (definovanou majitelem) je úhrada vstupného.  Čas od času je ale dobré se seznámit s tím, co je zde nového. Drobný účastnický poplatek na krytí nákladů semináře je pak už jen „brnkačka“.
  Očekávám přihlášky nejen vážených členů Modelářského spolku starších pánů, ale kohokoliv dalšího, kterého téma zajímá.

Jan Hlaváček

Rubrika: ZPRÁVY

komentáře 2

  1. míra napsal:

    Nemám heslo
    Míra

  2. hlav napsal:

    Heslo je „pára nad hrncem“, ale prosím Tě, nikomu to nevykecej!

Vložit komentář

Text komentáře: