Olda bude mít radost (já ji mám také), aneb stý respondent hlasoval

Koncem září 2010 mi poslal Olda Kopecký výzvu určenou všem modelářům věnujícím se měřítku 1:160, kterou jsem zveřejnil pod titulkem „Brejlovec v měřítku N, aneb Výzva Oldy Kopeckého“ – ZDE. Oldu, stejně jako mne a řadu další modelářů štve, že velcí producenti modelové železnice přehlíží měřítko N. Horší ale je, že se údajně odkazují na komerční podklady některých zdejších velkoobchodních firem.

  Už loňská zákulisní aférka se špatným odhadem zájmu o Brejlovce v měřítku H0 od Rivarossi (kterou nyní napravuje BEN-International – ZDE) svědčí o tom, že skutečný průzkum českého modelářského trhu buď neexistuje, nebo je velmi špatný. Jelikož se údajnému nezájmu českých N-kařů nechce věřit, napadlo mne publikovat anketu, která by tuto skutečnost potvrdila nebo vyvrátila. Samozřejmě, při vědomí toho, že Honzíkovy vláčky.cz nejsou a nemohou být dostatečně statisticky reprezentativní web. Nicméně!
  Anketa byla spuštěna 19. 10. 2010 na podporu a současně zjištění skutečného zájmu N-kařů o lokomotivu zv. Brejlovec v měřítku N, kteří navštěvují tuto webovou stránku. Právě před několika minutami hlasoval stý respondent (a jsem rád že volil ANO). Z důvodu historické pravdy sděluji, že hlasování přišlo z IP 90.177.167.18 dne 4. 12. 2010 ve 21:08 hod.
  Jak lze z ankety zjistit: ANO dosud volilo 73 účastníků, NE 19 a neví 8 (v procentech při počtu respondentů 100 rovněž 73, 19 a 8 %). Při průměrné týdenní návštěvnosti webu Honzíkovy vláčky, která je přes 1000 čtenářů, je to podle mne dostatečně přesvědčivý údaj.
  ANO, BREJLOVCE v N-ku CHCEME!
  Ale protože není všem dnům konec, nabízím každému dalšímu stému hlasujícímu (200., 300., atd.) v anketě, který se mi po zveřejnění IP adresy ozve, malý dárek z N-šopíku – ZDE. Pokud se ozve i majitel výše cit. IP, coby stý respondent, dostojím svého slibu i vůči němu.
  Děkuji. Jan Hlaváček

Rubrika: ZPRÁVY

Vložit komentář

Text komentáře: