Pomocník na boj s prachem a špínou

Jistě znáte dalšího pomocníka, který nám ulehčí život v boji s prachem a špínou. Před časem se výrobek firmy Cyber Clear objevil na trhu s doporučením pro čištění různých předmětů. Názornou ukázku přináší YouTube ZDE.

 

  Nyní začaly nabízet čistící hmotu Cyber Clean některé pružnější modelářské obchody, třeba skvělý Modellbau Härtle v Německu. Iniciativy se totiž chopila firma BUSCH a pod názvem BUSCH 1690 Cyber Clean Modellbau-Reiniger a katalogovým číslem 009-1690 ji jako novinku nabízí za 3,99 €. Mimochodem, za 128 Kč ji už i u nás nabízí například inethracky.cz, nebo ještě o něco levněji (nejmenší balení) počítačová prodejna Alza.cz.
  Kdo si pamatuje Zelenou a Modrého z filmu Chobotnice z druhého patra, tak si udělá názornou představu, co je to čistící hmota Cyber Clean. Jednoduše se přitlačí na čištěnou plochu, díky své velké plasticitě se dá vtlačit i do těch nejmenších škvír a zákoutí – a hotovo. Prach a špína se přichytí na hmotu a spolu s ní se sejme s povrchu předmětu. Hmota není na jedno použití, ale údajně se dá používat opakovaně, konec životnosti se má projevit změnou barvy.
  Samozřejmě, nejspíš tady budou i negativní vlastnosti, jako u všeho na světě. Tento příspěvek proto není čistě informační, ale „tázací“. Máte páni kolegové modeláři s čistící hmotou Cyber Clean nějaké zkušeností? A jaké? Jak se třeba chová k patinovaným modelům? Udrží se na lokomotivách nalepené houkačky? Pište na mail colonel(et)mybox(tečka)cz, rád vaše zkušenosti zveřejním. Díky.

Hlav, 15. 8. 2010

 

Rubrika: DÍLNA, Nápady

1 komentář

  1. Danda napsal:

    Souhlasím, fajn článek a říkám si: Kdybys nebyl hlupákem, nestal by ses medvědem.:D

Vložit komentář

Text komentáře: