Pošli příspěvek 'V PLEHASO mne hned několikrát překvapili' známému

Pošli kopii příspěvku 'V PLEHASO mne hned několikrát překvapili' známému

* Required Field






Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.



Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.


E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Rubrika: DÍLNA, Zpracování, ZPRÁVY

komentáře 3

  1. Bohouš napsal:

    Myslím, že problém s „bublinkovatěním“ (to je novotvar, co…?) měděné fólie by bylo možné vyřešit tak, že na řezání vodním paprskem by šel už vyleptaný cuprextit. Tzn., že řez by „startoval“ v místech, kde by byla fólie vyleptaná. (Podobně se to dělá při frézování.) Bublinky by asi nevznikly. Uvažoval jsem také nad řezáním z opačné strany, tj. začínat na straně mědi. Ale (pravděpodobně) by měď byla proříznutá bez problémů, ale při následném řezání laminátu by opět odvržené částice materiálu zvedaly okraj mědi a mohlo by to být ještě horší.

  2. hlav napsal:

    Bohouši, je to tak, že cuprextit byl řezán vodním paprskem ze strany mědi. Měděná vrstva ležele nahoře, proti paprsku. Problém bublinek je prý v tom, že ten obrovský tlak vody najde sebemenší škvírky ve vrstveném materiálu. Ptal jsem se Ing. Hovorky na to, zda-li by obrácení cuprextitu pomohlo. Bylo by to prý stejné. Ale ten nápad, že „startovací řez“ by začínal tam, kde by byla měď odleptaná, by možná mohlo fungovat. Jde o to, co by se stalo, kdyby „startovací“ paprsek dospěl na hranu měděné vrstvičky… Díky za nápady… hlav

  3. Tomáš Herder napsal:

    Děkuji za dobrý článek o firmě, ve které nechávám vyřezávat již několik let podvozky pro naše děti v kroužkách DDM Větrník Liberec. Udělal jsem si dokonalejší představu o možnostech firmy. Z vlastní zkušenosti s jejich produkcí pro nás modeláře vím, že to jsou velmi dokonalé polotovary. Ještě jednou díky za reportáž.

Vložit komentář

Text komentáře: