Nová prodejna pro železniční modeláře na Smíchově

Koncem minulého roku vznikla nová společnost s ručením omezeným s obchodním názvem Ben-Zerba. Své síly spojili železničním modelářům velmi dobře známé osobnosti – Franciscus Cornelis Van der Ben a Ing. Alena Dusilová – kteří dosud každý zvlášť provozovali samostatné modelářské prodejny. Od 18. února 2013 je modelářům dostupná nová (společná) prodejna na adrese Ostrovského 1332/4, Praha 5 – Smíchov. Při první příležitosti jsem se tam byl podívat. 

  Když jsem vyfuněl schody do prvního patra nově otevřené prodejny, nacházející se na světoznámém smíchovském autobusovém nádraží a rozhlédl se rozlehlým, prosvětleným a novostí zářícím prostorem plným modelů vláčků, byl jsem příjemně překvapen. Ve skleněných vitrínkách je přehuštěno železničními modely všech měřítek, za prodejním pultem je přehledně vystaveno vše ostatní. Samozřejmě, mezi vystavenými modely dominují „gigantická“ měřítka, modelů v nejkrásnějším měřítku N je ve srovnání s jinými poskrovnu, ale takový už je u nás poměr vyznavačů velkých a malých měřítek. Ještě že nikoho nenapadlo řvát něco o diskriminaci… To by měli vládní panáčci, kteří neumí vyřešit jednodušší věci, pěkně zamotanou palici :-).
  V plné práci jsem v nové prodejně zastihl Petra Tichého, kterého jsem požádal o souhlas s pořízením pár obrázků. „Šéf tady není, pořád ještě stěhuje zbytky vybavení z prodejny v Braníku,“ řekl mi na uvítanou, „ale příští týden už tady pojedeme naplno.“ Zatímco jsem Petra zpovídal, co bylo nového na letošním veletrhu v Norimberku, jeho kolega stále dokola něco vybaloval a dorovnával do regálů.
  Samozřejmě, nemá cenu popisovat to, co si každý může sám prohlédnout. Připomenu proto jen několik faktografických údajů pro koupěchtivé modeláře. Především, vedle kamenného obchodu i nadále zůstává plně funkční e-shop. „Ano, všichni naši registrovaní zákazníci e-shopu prakticky nic nepoznají, možná si jen všimnou nového loga na hlavní stránce,“ zdůrazňuje Petr Tichý. „Budou si akorát muset zapamatovat, že když si půjdou objednané zboží vyzvednou osobně, už nás nenajdou v Braníku, ale tady na Smíchově, kousek od rohu Ostrovského ulice a Nádražní,“ dodává. Já dodávám, že prodejna je v prostředním ze tří činžovních domů. A pro fajnšmekry snad jen ještě jedna informace – přesně naproti přes náměstí je naše oblíbená hospůdka Nagano (pozor, googlová mapa kecá!). Kdo pojede metrem (trasou B), vystoupí na stanici Anděl, ale na výstupu Na Knížecí. Na Knížecí také zastavují tramvaje linek 6, 7, 12, 14 a 20 a autobusy linek 120, 137,167, 191, 197, 231. Popravdě, zapomněl jsem se zeptat, jak to bude s bývalými registrovanými zákazníky provozovny Zerba, jež sídlila v Černé růži, kousek od Václavského náměstí, ale předpokládám, že s těmi to bude naprosto stejné.
  Prodejna je otevřena v pracovní dny od 9 do 18 hodin, v sobotu pak od 9 do 13 hodin. To zajisté ocení např. návštěvníci pravidelných výměnných setkání modelářů (Menza UK, Opletalova ul., Praha 1). Nová je také webová adresa: http://www.ben-zerba.cz/. A ještě telefon: +420 244 461 923 a email: info@ben-zerba.cz.

  Celému týmu Ben-Zerba přeju hodně obchodních úspěchů a nám modelářům, abychom tam nacházeli všechno, co potřebujeme.

Obrazová příloha

Foto autor

 

 

Rubrika: ZPRÁVY

komentáře 2

  1. Honza Jáchymstál napsal:

    No, jestli budou mít v nové provozovně stejně „prozákaznický“ přístup jako v „Černé růži“, tak to teda potěš koště. Nechápu, že už dávno nezkrachovali.
    Osobně do této prodejny nevkročím, protože se držím pravidla „třikrát a dost“.

  2. Pavel napsal:

    No, jestli budou mít v nové provozovně stejně „prozákaznický“ přístup jako v Ben-modelu, tak ji budu navštěvovat docela rád. Vždycky jsem odcházel spokojen.

Vložit komentář

Text komentáře: