Miniatur připravil překvapení, aneb Stavebnice kolejové váhy v N-ku se již leptá

Blíží se vánoce. Dospěláci mají zase plno starostí, jak a čím překvapit své děti. Kdo ale nemá rád příjemná překvapení? Všichni a bez ohledu věku. Mě třeba dneska překvapila moc pěkná slečna, která mi v metru nabídnula místo. Překvapila mne ne její slušnost, ale že mne vidí jinak, než jsem si chvilku před tím namlouval… :-). Mohu si však dovolit prozradit, že opravdové překvapení připravila firma Miniatur. Jirka Šafář před časem přijal požadavek jistého významného modeláře z jeho rodného města na zhotovení kolejové váhy v měřítku N. Blížící se konec roku a čistění šuplíku od restů přispělo k tomu, že se ledy hnuly…

  Před pár dny jsem na konferenci Zababova zaregistroval, že přesně tento produkt je na modelářském postrádán, shodou okolností mezi modeláři holdujícími velikosti TT. Protože nemám rád zbytečnou práci a současně jsem věděl, že v Miniaturu se vedle N-kové váhy připravuje i TT-čková verze, zveřejnil jsem tam tuto informaci:
  „Dovoluji si vážené pány a dámy modeláře upozornit, že na kolejové váze  (jiné, než byla ta Třmínkova) už delší čas pracuje firma Miniatur (Jirka Šafář). V současnosti je dokončená a do výroby předaná verze leptu ve velikosti N. Podle toho jak dopadnou testy je předpoklad nabídky prvních stavebnic váhy již do konce prosince. Podle odezvy a zájmu modelářů bude vzápětí připravena i verze ve velikosti TT.“
  Došel mail: „Ahoj Honzo, děkuji za zprávu. Jaký je cenový předpoklad? A jaký typ váhy je připravován? Mohl bys poslat podrobnější info? Pokud by to bylo během února  (března) k dispozici, tak bych měl zájem o dva kousky v TT. PN.“
  Abychom předešli dalším dotazům, bude asi rozumné sdělit více podrobností, i když jaké by to bylo překvapení, kdybychom vykecali úplně všechno o výrobku, který je teprve ve výrobě. I tak dost riskujeme, protože stát se může leccos.
  Takže, pokud jde o typ váhy, snad bude stačit když sdělím, že model bude představovat poměrně dost rozšířenou kolejovou váhu o délce 8 m s jednoduchým plechovým domečkem. Tím to ovšem neskončí, připravují se další varianty domečků.
  Paralelně s rozšiřováním modelu v měřítku N a jinými rozpracovanými projekty se v dílně firmy Miniatur připravuje stejný typ váhy v měřítku TT, rovněž v několika verzích.
  Předpoklad představení prvního modelu v N-ku je do konce roku, v TT-čku do konce ledna 2012.
  Padl i dotaz na cenu. Lze pochopit, že cena je (a zvláště v současnosti) důležitá. Každý, kdo zná produkty firmy Miniatur, musí ale vědět, že se jedná o špičkové výrobky té nejvyšší kvality. Na rozdíl od jiných výrobců se však kolega Šafář drží již roky své neměnné cenové politiky: Rozumná cena za rozumnou kvalitu. Kéž by tak uvažovali všichni… Podle jeho stanoviska se zřejmě podaří dostat se s cenou N-kového modelu váhy na částku cca 120 – 150 Kč. Oceňovat další verze váhy je nyní předčasné.
  Je zde ovšem jedna dosti podstatná záležitost, kterou si dovolím nakonec zdůraznit. Jiří Šafář má velký zájem na spolupráci s modeláři při dokončení přípravy sériové výroby. „Budu rád za rozumné připomínky rozumných modelářů a zohledním je při přípravě tohoto modelu,“ napsal mi. Není podstatné, jestli takové připomínky budou adresovány přímo Jiřímu Šafářovi, nebo na kontaktní mail webu Honzíkovy vláčky.
  

 

Rubrika: ZPRÁVY

Vložit komentář

Text komentáře: