Pošli příspěvek 'Výlet do Brna, aneb Co mne zaujalo na MODELLBRNO 2011' známému

Pošli kopii příspěvku 'Výlet do Brna, aneb Co mne zaujalo na MODELLBRNO 2011' známému

* Required Field






Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.



Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.


E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Rubrika: FOTOGALERIE, Ze života (reportáže), ZPRÁVY

komentářů 10

  1. Zdeněk Krčmář napsal:

    Přeji pěkný den, děkuji za moc pěkný článek o akci v Brně. Podle mě je nejlepší postup při barvení leptů následující: Odmastění povrchu lihem, nátěr Mr. Metal Primer, nástřik Mr. Resin (oba výrobky od firmy Gunze) a pak až nástřk finální barvou. P.S.: Moc se mi Vaše stránky líbí a i když jsem „plasťák“, často a rád je nevštěvuji.

  2. Jirka Šafář napsal:

    Ahoj Honzo,
    s velkým zájmem jsem si přečetl povídání o Tvé návštěvě Brna. Moc hezký zážitek a moc hezky popsaný.

  3. hlav napsal:

    Pánové, dostáváte mne do rozpaků. Kdyby přátelé modeláři na mé rodné Moravě tak pěkně nepřipravili MODELLBRNO 2011, nebyl bych tam, nic bych pak nenapsal a Vy byste mne nemuseli chválit za práci jiných 🙂 … si připadám jako ten páv… Ale jinak díky!

  4. Jakub "Kubrt" Vilingr napsal:

    Moc mě mrzí, že jsme se tam osobně nestřetli! Taktéž jsem byl od pátku a měl workshop zaměřený na stříkání kamufláží a na přípravu povrchu modelu. Já si akci moc užil! Je to největší akce v ČR, kterou jsem kdy navštívil…

  5. vvitty napsal:

    Ahoj Honzo, vozidlo na jedenacte fotce ktere podle popisky neznas je nemecky polopas Sd.Kfz. 251. z ’39 (http://en.wikipedia.org/wiki/Sd.Kfz._251).
    Po valce pokracovala Tatra a Skoda v jeho vyrobe s drobnymi upravami pod oznacenim OT-810 pro CSLA, kde se s nim mohlo setkat spoustu zakladaku na vojne – ve vyzbroji bylo cca 2400 kusu. Vyrazovany byly po konci studene valky likvidaci nebo odprodejem KVH a jinym zajemcum.

  6. hlav napsal:

    Já vím, Viktore, a na vojně jsme mu říkali tuším „hakl“. Možná jsem měl v popisce použít slovo „nepoznal“, jak „neznám“. Nepoznal jsem ho kvůli dokonalému zamaskování, což jsme na vojně v reálu vždycky nějak odflákli – na rozdíl od Pana Modeláře na této diorámě 🙂 . Ale jinak děkuji za postřeh a doplnění. hlav.

  7. hlav napsal:

    Já vím, Jakube, že jsi v Brně byl, už už jsem si myslel, že Ti podám ruku, ale byl jsi v tak silném obležení dychtivých modelářů, že jsem se přes jejich bariéru k Tobě nedokázal probojovat. Skoro jako kdybys měl kolem sebe ochranku :-). A mrzí mne, že jsem Tvoji přednášku neslyšel. Ale – jednak jsem se přihlašoval na semináře pozdě a bylo „vyprodáno“ a druhak jsem byl v době Tvého semináře u Haulerů. Všechno se na těchto akcích stihnout nedá, bohužel. Zaslechl jsem ale na chodbě, že Tě lidi chválili – jak taky jinak? Jestli máš něco, co by se dalo publikovat pro čtenáře Honzíkových vláčků, sem s tím. Díky a přeju hezké dny, hlav.

  8. hlav napsal:

    Odkaz na můj článek jsem našel od Davida i na diskusním fóru IPMS Nymburk (vloženo 19. 6. 2011 v 17:24 hod.). Vzápětí na něj reagoval Milan Pospíšil (http://www.ipmsnymburk.com/forum/viewtema.php?ID_tema=34236&page=0&idp=0&idc=2) a k mé poznámce v textu o přípravku Mr. Metal Primer vysvětlil, cit.:
    „Doplním, že Mr. Metal Primer se používá jako podklad pro metalizéry, tedy barvy imitující různé kovové povrchy. Přípravek Mr. Metal Primer se jemně nastříká na plastový díl, na kterém nesmí být Mr.Surfacer. Tedy přímo na surový plast. Přípravek hmotu velice jemně naleptá a posléze je již možná aplikace kovových barev ( metalizérů ). Kovový povrch se neotírá a barva na plastovém povrchu perfektně drží.“ Tímto mu děkuji, hlav.

  9. m@rek napsal:

    Plastikáři také pájí lepty … většinou ti co staví techniku, u letadýlek se moc nevyužije.

  10. hlav napsal:

    Děkuji za doplnění. Nebylo by možné poslat pár obrázků na dokreslení této poznámky s několika větami na vysvětlení? Díky. hlav.

Vložit komentář

Text komentáře: