Nové nářadí od Micro Mark

Zjišťuji, že web Honzíkovy vláčky se stává čím dál víc naplněný a tím pádem možná i nepřehledný pro ty, kteří sem zavítají jen občas. Už od počátku jsem se proto snažil udržet systematiku v některých rubrikách, třeba v rubrice DÍLNA-Nářadí. Rozdělil jsem ji do kapitol a postupně do nich doplňuji nové nářadí, které získám. Jenže, kolik je čtenářů, kteří se vrací k již jednou přečtenému? A tak alespoň v této části webu tam, kde je přidáno něco nového, přidávám u titulku ikonu „NEW“. Tentokrát však dávám na vědomí už na hlavní stránce, že jsem získal nové nástroje od firmy Micro Mark (USA) a jsem z nich nadšen. Minimálně dvě věci jsem se rozhodl zařadit i do N-šopíku – ZDE.  

  Prvním úžasným nástrojem je maličký stahovák na kola z osiček dvojkolí železničních modelů. Jeho konstrukce umožňuje stáhnout kolečko od měřítka Z po měřítko H0. Chytře vymyšlený nástroj je na rozdíl od konstrukčně složitějších a skoro třikrát dražších výrobků jiných producentů k dispozici v našem N-šopíku – ZDE.
  Předčasné vánoce jsem si nadělil koupením ručního držáku pro přesné řezání kulatiny – popis ZDE, v N-šopíku ZDE.
  Jen tak na okraj ještě sděluji, že doporučuji rubriku DÍLNA-Nářadí prolistovat podrobněji, protože jsem tam přidal několik dalších senzačních a užitečných věcí (mám na mysli několik hlaviček se sklíčidly).
  Jsem upřímně zvědavý, jestli moje nadšení pro tyto fajnovosti pro modelářskou dílnu bude sdílet i někdo další.

Obr. 1 – Stahovák na dvojkolí

 

Obr. 2 – Ruční držák pro přesné řezání kulatiny

 Foto hlav

 

Rubrika: ZPRÁVY

Vložit komentář

Text komentáře: