Povodeň dostihla i kamaráda (3)

V úterý 10. 8. 2010 po 16 hodině zavolal Zdeněk Valter, že dává dohromady brigádu několika chlapů, kteří zítra ve středu pojedou k Aschenbrennerovi do Vísky vytahovat stroje z bahna. Začala jejich záchrana.

  Volám Luďkovi. „Jo, potřebuju pár chlapů, máme konečně elektrický proud, nahodili nám tady diesel-agregát, občas to sice vypadne, ale aspoň něco,“ sděluje mi do telefonu Luděk. „Musíme zachránit aspoň ty nejdůležitější mašiny,“ říká. Luděk to vymyslel tak, že bude postupně vytahovat z bahna prosyceného oleji a jiným svinstvem stroje, ty bude postupně čistit vodou a okamžitě konzervovat přípravky typu Concor.
  A proto potřebuje co nejdříve pár dobrovolníků, kteří mu pomohou vynášet stroje ze zatopené chalupy. Kdyby měl někdo z pánů modelářů čas, sílu a odhodlání jít do velmi těžké akce, může zavolat buď přímo Luďku Aschenbrennerovi – 602 647 272, případně Zdeňku Valtrovi – 733 142 225, který jede do Vísky (Višňová) u Frýdlantu zítra, ve středu.
  Podle Aschenbrennera lze do Vísky dojet z opačné strany, přes Višňovou (severně od Vísky), než byl směr z Frýdlantu do Vísky, protože tam na silnici chybí mosty. Všude od Liberce k Frýdlantu a dál organizují dopravu policisté, každý den je to jinak, podle toho, jak se daří opravovat silnice.
  Pokud by někdo z čtenářů našeho webu mohl nabídnout pomoc, je potřeba s sebou vzít všelijaké čistící prostředky, čistící nářadí, kýble, konzervační prostředky Concor, ochranné prostředky a taky balenou vodu. Vodovod totiž stále není opravný. A také je třeba mít pro sebe dobré oblečení, holínky, dostatek hygienických potřeb, léky na drobná ošetření.

Hlav, 10. 8. 2010 17:30 hod.

Rubrika: ZPRÁVY

Vložit komentář

Text komentáře: