Hlasujte o nejkrásnější nádraží v ČR

Páni modeláři a vyznavači železnice skutečné i modelové, nepřehlédněte zajímavou akci organizovanou Asociací Entente Florale CZ – Souznění, o.s., spolu s Mikroregionem Konstantinolázeňsko a Plzeňskou dráhou, o.s. Na akci spolupracují České dráhy, Správa železniční dopravní cesty, RailReklam, Jindřichohradecké místní dráhy, Posázavský Pacifik, ŽelPage, Klub železničních turistů a Království železnic. Hlasování 5. ročníku soutěže o titul Nejkrásnější nádraží bude ukončeno 31. května 2011. Může se ho zúčastnit kdokoliv s tím, že každý člověk má jen jeden hlas. Své hlasy posílejte na adresu: nejkrasenejsinadrazi@cd.cz (tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript), nebo na adresu Asociace EF CZ – Souznění, budova ředitelství NKP Vyšehrad, V pevnosti 159/5b, 128 00 Praha 2. Slavnostní vyhlášení proběhne v Senátu ČR 17. června 2011. Blíže ZDE. (Prosím odpůrce mých občas politických komentářů, aby dále nečetli. Mohlo by se jim přitížit…)
 
  Pokud se vám nepodaří odeslat mail na uvedenou adresu, tak si z toho nic nedělejte. Mně se to taky nepovedlo. A hned dvakrát po sobě. Zmíněná asociace se nejspíš brání širokému veřejnému hlasování těžkou „požární zdí“, protože možná, zní to hloupě, vše už je rozhodnuto předem. On totiž záštitu nad akcí převzal Vít Bárta, býv. ministr dopravy a majitel VV – a to nevěstí nic poctivého. Rád bych se ale mýlil a rozhodně touto invektivou vůči „poctivému“ mafiánovi nechci v žádném případě snižovat samotnou podstatu akce.
  Takže, spíš jak přihlouplou formu nefunkčního hlasování hodnotím fakt, že jsou mezi námi stále lidé, kterým nejsou lhostejné domečky u tratě, kde mají možnost počkat na vlak, který je doveze do práce, „do města“ na nákupy, za zábavou, na dovolenou… Jestliže dnes modří ptáci s překovanými černoprdelníky usilují o likvidaci regionální dopravy, protože zase nějaké lobby, přesněji parta zlodějů s bílými límečky usoudila, že se na této dopravě pro lidi nedá moc vydělat, tak je potřeba je vzít potěhem přes hrb. Bohužel jsem byl nucen vyslechnout vysvětlení od kamaráda, tč. působícího ve velice významné funkci v resortu dopravy, ze kterého (rozuměj z onoho vysvětlení) mi bylo současně smutno a taky jak se říká „na blití“.
  Nečasům, Kalouskům a spol. vůbec nejde o lidi, dokonce už ani ne o poctivou správu věcí veřejných v horizontu 10 či 20 let, ale o to vydržet co nejdéle u vesla a stihnout se zajistit pro budoucnost. A to jsem to napsal velmi slušně!
  Debilita spočívající v přijetí opatření k vybírání DPH a cla za balíčky nepatrné hodnoty z USA, Číny, Tchajwanu atd., jak oni vznešeně říkají „ze zemí třetího světa“ (furt totiž nevím, co to je druhý svět, protože si myslím, že „východní blok“ už přestal existovat), uvedla činnost České pošty a celních úřadů do stavu totálního kolapsu. To ti pitomci, co takhle rozhodli, nevěděli co způsobí? Jsou mi u pr.. povídačky o ekonomické válce mezi EU a zbytkem světa. Když EU není schopná produkovat to, co „země třetího světa“ umí (a levně), a zatěžuje se především obhajováním své vlastní existence, např. hledáním řešení promrhaných miliard EURO Řeků, Irů či Portugalců (mimochodem, proč má EU platit dluhy Portugalcům, kteří ještě stále mají sejfy narvané zlatem ukradeným Indiánům?!!!), no tak se holt musí smířit s tím, že jinde (USA, ale dnes hlavně Asie) to umí lépe a levněji.
  Faktem ovšem je, že toto opatření (platná u nás od 1. 4. 2011) dočasně povedou k likvidaci obchodu především z USA. Jenže jak nejsem ekonom, tak si dovedu spočítat, že pokud se po celosvětové krizi nerozeběhne výroba a obchod především v USA (což by asi podnítily zakázky i obyčejných lidí z celého světa), tak zbytek světa bude jen trapně přihlížet… A páni novináři budou žvástat o ekonomických potížích atd.
  Už šest týdnů mi zadržuje „někdo“ (dnes v TV zprávách to chytráci – nejspíš z MF ČR – hodili na Českou poštu) balíček s objednaným zbožím u firmy Micro Mark (USA). Pár modelářských drobností za cca 150 dolarů. Sranda ve srovnání s vytunelovanou hodnotou Československa! Přesto jsem dnes poslal stížnost ne na Českou poštu, ale na Generální ředitelství cel. Proč? Protože tuhle blbost zavinil jejich nejvyšší pán – pan M. Kalousek. Chudáci pošťáci zavalení v současnosti miliony balíčků vyplňují nesmyslné tiskopisy pro pány celníky a ti budou konat! Kdy? To nikdo neví. A nic se neděje. Místo toho, aby padaly hlavy a Kalousek byl „linčován“ – nic se neděje! Co se vlastně vybere na DPH a clech za trička, šroubováky, rádia a podobné dárky poslané z USA (a Číny aj.)? Možná pár peněz. Ale to samozřejmě požere systém, který tihle lumpové vytvořili (pokud to někdo hned nestačí rozkrást). Fakt je mi z toho na blití.
  Nepochybuji o tom, že mi na stížnost zaslanou na GŘC nikdo neodpoví, a když, tak že to budou kecy, které si přilepím na zeď na WC, kde už mám takto vystaveno několik oslavných dekretů o mých minulých zásluhách! Všechna sláva polní tráva. Ale o to nejde.
  Jak dlouho to ještě můžeme vydržet? Jak dlouho to ještě budeme snášet? Dneska jsem zaplatil u pumpy, kterou si vnouček Honzík přejmenoval na „fej-fau“ (rozuměj ÖMV) za litr benzínu 36,20 Kč. To jsem neplatil ani v roce 2000 v Norsku, když jsem se vypravil na Nord Cap. A proč platíme kilometr jízdy autem částkou 2,90 Kč? Protože jsme pitomci a necháme si všechno líbit.
  Kde jsou ty Klausovy žvásty o úsporných balíčcích a nutnosti sáhnout si na dno, abychom se od něho mohli snáze odrazit? Kde jsou ty miliardy, které tady byly a nejsou? Co miliardy? Desítky, dnes už asi stovky miliard? Tak teď přišli na to, že by si naše děti měli na důchod střádat. No dobře. Nic proti tomu. Šetřil jsem celý život. Nakonec jsem musel celoživotní úspory vrazit do nákupu vybydleného bytu! I to chápu. Ale genialita zlodějů s bílými límečky spočívá v tom, že chtějí prosadit jakési soukromé důchodové fondy, kam by si měli obyčejní lidé 40 let nejspíš povinně odkládat pravidelné desátky, aby – až dospějí do důchodového věku – jim bylo oznámeno: Sorry, Franta fond vytuneloval! Je vůbec možné, že tohle někdo reálně navrhuje? To si fakt pan předseda vlády myslím, že mu lidi budou zobat i tohle modré zrní?
  Při vědomí toho, že za pár let se těch několik málo zločinců, které „na oko“ odsoudili za vytunelování republiky, a kteří nejspíš ve skutečnosti jen odvedli pozornost od skutečných lumpů, vrátí z kriminálu, a nejspíš je bude nutné odškodnit, takže dostanou správu – dejme tomu – důchodových fondů -, není třeba pochybovat o „upřímnosti“ slov páně Nečase (v čase přítomném) a jemu podobných.
  Bůh s námi (jak jsem zásadový ateista)!

A že můj názor není zcestný a ojedinělý – to dokumentuje za všechny možné i tento příspěvek – ZDE.

Foto – převzato z webu, kde nefunguje možnost hlasování

 

Rubrika: VARIO, ZPRÁVY

komentářů 5

  1. VACLAV PÍBL napsal:

    NEJSTE SÁM KOMU Z TOHO JE ZLE, ALE CO DÁL?

  2. Jarda napsal:

    Zravím. Léta jsem jezdil jako strojvedoucí a možná, že jsem vezl i vás nebo vnoučka. Jsem z Kladna. Srdce ale řeklo dost a já už teď řídím jen ty malé vláčky. To, co se děje v tomto „demokratickém“ státě mě dnes a denně přivádí zase do infarktovýc situací. Při čtení vašich komentářů si musím stříknout pod jazyk a pak se jdu ujistit, že ta násada od krumpáče je stále připravena. Pro své děti a hlavně pro budoucnost vnoučat.

  3. Lev napsal:

    Je to síla, tenhle článek, i ten dodatek paní Dvořákové, ale úplně s Tebou souhlasím. Je jenom otázka času, kdy se lidi konečně pořádně nas… a rozbijou jim huby, protože tahle banda, ať je to z jakékoliv strany, si nic jiného nezaslouží. Jak jsem nenáviděl komunisty, tak si myslím, že za nich bylo opravdu lépe, alespoň pro většinu lidí tohoto národa a ne jenom tohoto. Tahle banda pohřbila úplně všechno. Do komunistů rejpaly, že je špatný zdravotnictví, doprava, že žijeme na úkor našich dětí a kam to dotáhli sami? Všechno je ne desetkrát, ale dvacetkrát horší. Za totality jsem neviděl jedinýho žebráka, teď jsem se dočetl, že je u nás třicet tisíc bezdomovců! To už je opravdu síla. To jsou jen kecy, jak se budeme mít dobře, když si trochu utáhneme opasky. Už jsme si museli udělat další dírky a je to pořád málo. Opravdu je nejvyšší čas, aby ta banda zlodějů přes ty držky dostala… Lev

  4. vvitty napsal:

    Ahoj,
    nerad se vyjadruji k politickym debatam, proto pouze par faktickych komentaru 😉

    „Treti zeme“ je obdobny termin jako „treti strana“. V tomto pripade se tak oznacuji vsechny zeme mimo EU. Nema to nic spolecneho s drivejsim „tretim svetem“, ktery nikde v oficialnich materialech pouzity neni. Take by tam asi tezko slo zaradit treba USA nebo JP.
    Rovnez tak nejde o zadnou novinku, ale o zruseni vyjimky a navrat ke stavu, ktery tady byl uz pred lety, kdy se DPH odvadela tez ze zasilek nad 22 EUR, a kterou nam treba kolega z Nemecka zavidel a nechaval si posilat balicky sem. Ted si pro zmenu nechavam balicky posilat do Nemecka, protoze zpusob jakym CP zacala uctovat proclivani balicku je nehezky.
    A i to papirovani a placeni je nakonec jen kosmeticka chybka oproti tomu, jak pracovnici kteri baliky oteviraji se zbozim obcas zachazi. Takto dorazil kolegovi fotak s poskrabanym sklem, protoze po vybaleni ze vsech folii (proc?? snad to staci vyndat z krabice, kdyz uz nestaci RTG) ho bez zabaleni hodili zpet navolno do krabice. Reklamace zamitnuta s oduvodnenim spatneho zabaleni…

    Co se tyka levne asijske produkce, spousta veci se da udelat stejne levne i tady. Pokud nam nebude vadit, ze vzduch ve meste zacne byt opet videt. Treba tak, jako byl v lete 2008 v Shanghaji a dalsich mistech, ktera jsem tam mel moznost navstivit. A to byl uz mesic nebo dva tezky prumysl odstaveny, protoze strana tak pred olympiadou rozhodla.
    Nebo ze se obcas par lidi otravi bordelem z vyroby…
    Pred dvaceti lety se slavnostne uzavrela posledni evropska tovarna na chemikalie, pouzivane pri vyrobe luminoforu CRT obrazovek. Vyroba byla nebezpecna, material i odpady karcinogenni a tezce likvidovatelne. Schvalne, kam se asi presunula?
    —————
    K politicke situaci za poslednich XX let se radeji vyjadrovat nebudu, nerad si kazim ranni kavu osklivymi vecmi 🙁 Nakonec je to zde jedna sebranka, rozdil mezi modrou, oranzovou nebo jinou je jen v te barve kravaty 🙁

  5. hlav napsal:

    Takže jsem se nakonec shodli, i když už jsem se bál, že snad obhajuješ ten bordel, co panáčci znovu zavedli „pro záchranu ekonomiky“ našeho již témeř zcela rozkradeného národního bohatství…

Vložit komentář

Text komentáře: