Míru nemůžu ničím překvapit, ani jeřáby

Před několika dny jsem zmínil před přítelem Mírou z Budějic, že mi přišla předvánoční nabídka od jednoho německého e-shopu, a že se mi tam zalíbil jeřáb od Roco, právě ten, který jsem držel v ruce na veletrhu v Lipsku, ale odložil ho s pocitem, že to je „plasťák“. Jenže, když nic jiného na trhu není a výrobci leptů zatím nevyslyšeli mé volání v diskusním fóru Hekttor.biz? Tak jsem chvilku hledal a našel pár jeřábů v Americe. I to jsem kamarádovi v dobré víře napsal. Dnes jsem ale dostal sprchu!

  „Ahoj, tak takhle vypadá jeřáb z Ameriky, který je ovšem počeštěn,“ napsal mi Míra. Poznal jsem v něm to, co prodávají v Americe v barvách Santa Fé nebo Union Pacifik. Moc pěkně ho kamarád vybarvil a co na tom, že ve Škodovce či v Uničově se vyráběly naprosto jiné jeřáby. „Víš co mi dalo práce natahat nitě imitující lana? Dva dny jsem na tom dělal a to mi ještě ženské některé součástky vyluxovaly!“ líčil v telefonu modelářskou story kamarád, když jsme téma aktuálně rozebírali.
  V zápětí přišel další mail s dalšími obrázky uvedenými slovy:  „A takhle opravují koleje.“ Chvíli jsem obrázky studoval, abych přišel na to, KDO opravuje koleje, když na prvním obrázku není vidět živáčka, nicméně dostalo se mi vysvětlení, že Míra rozšířil vozový park o tu žlutou velkou drezínu s vlečňákem, která mu včera přišla poštou, a na kterou se přijela podívat i ta malá drezína TATRA, která nás dva vlastně spojila. Ale to je na jiné vyprávění.
  A jak jsme tak s Mírou chvilku komunikovali, tak jsem si ještě musel přečíst, že „ten ruch na mém kolejišti je také mimo jiné za pomoci vysokozdvižného vozíku a dalších věcí od pana Šafáře (Miniatur), dobrého rodáka z Budějic.“
  Kdepak, v hlavím městě takové kolejiště, jako má Míra, nemáme! Míru prostě nemůžu ničím překvapit… Ani jeřáby!

 

 

Foto: MR

♣ ♣ ♣ ♣ ♣ 

Nedalo mi to, a zase jsem „nastartoval“ internet a zase jsem hledal jeřáby. Přitom jsem přes stránku Hekttor.cz narazil na další zajímavou webovou stránku nazvanou KIROW – železniční jeřáby a speciální vozidla, kterou určitě mnozí znají, ale kdyby ne, tak tady je odkaz: http://www.kirow.wz.cz/ . Kromě jeřábů tam lze nalézt řadu dalších užitečných informací o „velkých drážních strojích“. Jak se ale vzápětí ukázalo, kromě toho, že je na tomto webu nefunkční kapitola Modely, nefunguje ani mailová adresa na autora, který by podle všeho mohl být Petr Kičinka z Českých Budějovic (je uveden pod slovem „zpracoval“). Pokud by snad některý čtenář na něho měl spojení, budu za ně vděčný.

♣ ♣ ♣ ♣ ♣ 

A když jsem u těch proseb, přivítal bych taky jakékoliv infomraci o modelch železničních jeřábů v N-ku (výrobci, malovýrobci, lepty, zkušenosti se stavbou modelů atd.) Díky.

 

 

 

 

Rubrika: ZPRÁVY

1 komentář

  1. Ján BATIZ napsal:

    Sice dlho neaktualizovana stranka ale s Igorom som bol nedavno na stretnuti N-scale v Blansku takze sa da urcite kontaktovat. Tie zeriavy ma vo fotogalerii.

Vložit komentář

Text komentáře: