- Honzíkovy vláčky - https://www.honzikovyvlacky.cz -

Odlévací hmoty a další „chemie“

Většinu odlévacích a tvarovacích hmot zařazených v N-šopíku – ZDE [1] – jsem vlastnoručně vyzkoušel nebo jsem viděl jejich testy. Experty ELCHEMCo jsou doporučené pro modelářské účely (což se samozřejmě týká těch, které ELCHEMCo dodává). Jsou to velmi kvalitní výrobky různých tuzemských i zahraničních firem.

  Občas obtížně sehnatelná „Křišťálová pryskyřice“ od firmy Gédeo (Francie) je adjustovaná v ideálním malém balení výhodném pro modeláře. Pro zajímavost, pochází také z produkce jedné české chemičky, kde je ale nabízena ve velkém balení pod zcela jiným označením. Podrobnosti o jejích vlastnostech a zpracování popisuji ZDE [2].
  Sádry jsou neodmyslitelný pomocník modelářů, i když někdo dnes již dává jednoznačně přednost plastům. Sádry nabízené v N-šopíku jsou kvalitní výrobky používané mj. dentisty. Blíže o sádrách ZDE [3].
  Sortiment uvedený v N-šopíku nedržíme skladem – až na výjimky hmot, o které je velký zájem, např. Shape Plast – blíže ZDE [4]. Jejich zajištění zákazníkovi se ale pohybuje v řádu několika dnů.
  Podotýkám, že sortiment odlévacích a tvarovacích hmot je dnes velmi široký. V N-šopíku nabízíme jen zlomek z nich.