Pošli příspěvek 'Pozor na záměnu šroubovacích bitů PH a PZ' známému

Pošli kopii příspěvku 'Pozor na záměnu šroubovacích bitů PH a PZ' známému

* Required Field






Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.



Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.


E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Rubrika: DÍLNA, Nářadí, ZNÁŠ TO?, ZPRÁVY

komentáře 3

  1. Joer napsal:

    „Vy nás teda zásobujete, pane Hlaváček” – aby som teda parafrázoval klasika 🙂 Ale super, len viac takých múdrych článkov.
    Dám typ na preskúmanie: Náhodou som sa na nejakom nemeckom vebe dočítal o skvelej vychytávke, keď som reparoval starý BTTB vagon. Náhrada drahých, kadejakých tmelov. Zobrať riedke sekundové lepidlo, naliať na spájané, tmelené miesto a posypať obyčajnou sodou bicarbonou. Prebytok odfúknuť, oklepať. Vznikne do pol minuty neskutočne tvrdý, pevný spoj, vynikajúco sa dá brúsiť, hladiť, leštiť.
    A teraz ma zaujíma, aká chemická reakcia prebehne v spojení lepidlo a soda bicarbona? Skúsite Honza vyskúmať čo tam vzniká a prečo je potom to bežné lepidlo tak vylepšené? Ja nie som ani chemik ani nič iné tak sa do toho ani nepúšťam. Objavili sa aj rôzne plniče do epoxidu, sek. lepidiel, sklené vlákna a pod.

  2. Jindra napsal:

    Já bych ještě hlasoval za práva ČSN 021101, ČSN 021103, ČSN 021111, ČSN 021112, ČSN 021115, ČSN 021308 a další se šestihranou hlavou.
    A pak také za kombinované hlavy, jako jsou třeba ty používané v PC bednách. Ty mají křížovou a šestihranou hlavu zároveň:
    https://i.ebayimg.com/images/i/201153639222-0-1/s-l1000.jpg
    Nebo kombinace křížové a ploché hlavy, ta je obzvláště oblíbená, bo v ní nedrží ani jeden šroubovák:
    https://i.ebayimg.com/images/i/191339059866-0-1/s-l1000.jpg

    🙂

  3. admin napsal:

    Pokud by jsi můj článek, Jindro, četl nikoliv metodou „rychločtení“, tak nejméně na třech místech uvádím, že výčty druhů šroubů či hlav jsou příkladné – viz např. poslední fous v odstavci pod titulkem Typy hlav šroubů. A v použitých odkazech najdeš i „své“ šrouby.
    A propos. Právě těm šroubkům s kombinovanou křížovou a šestihrannou hlavou nehrozí nebezpečí poškození, jako v případě šroubů s hlavou PH a PZ, což bylo ostatně hlavním smyslem mého příspěvku.
    I tak velmi děkuju za příspěvek do diskuze. hlav.

Vložit komentář

Text komentáře: