- Honzíkovy vláčky - https://www.honzikovyvlacky.cz -

Vážení čtenáři, nevidíte galerie v našich článcích? Ale už byste je měli vidět!

Dne 26. dubna t. r. jsem na tomto místě oznámil, že z webu Honzíkovy vláčky zmizely všechny foto-galerie. Stalo se tak asi v souvislosti s aktualizací systému WordPress na verzi 4.9.5, ve kterém je webová stránka editována a de facto provozována. Následovalo mnoho pokusů o konzultace s lidmi, kteří se provozu WordPressu věnují a také proseb o pomoc. Dozvěděl jsem se, že na vině může být „zmizení“ pluginu NextGen Gallery, který ale nešel znovu nainstalovat. Na diskusním fóru se mi posléze dostalo doporučení od „admin“ WP, jak by možná šlo ztrátu tisíců fotografií ve stovkách článků zachránit (postup popisujeme na diskusním fóru Separatista).

Jsem jen prostý uživatel výpočetní techniky, žádný „počítačový mág“. Leč s přispěním přátel, především však Bohouše Partyka, se podařilo existenci webu Honzíkovy vláčky zachránit. Už už jsem byl rozhodnutý, že web „vypnu“, protože bez fotografií jej nemělo cenu dále provozovat.

S radostí tedy konstatuji, že od odpoledních hodin soboty 26. 5. 2018 se galerie opět zobrazují.

Děkuji čtenářům, že onen kritický měsíc vydrželi. Děkuji Bohouši Partykovi, že opravil co bylo pokažené. Děkuji i pro mne anonymním pánům vystupujícím pod nickem „admin“ a „mirekk“ z diskusního fóra Separatista, že byli ochotní se mým problémem zabývat a naznačili způsob řešení.

Jan Hlaváček

P. S. Vážené čtenáře prosím, pokud by přišli na nějaký problém se zobrazováním článků a fotografií na webu, aby mne upozornili. Děkuji.

1 Comment (Open | Close)

1 Comment To "Vážení čtenáři, nevidíte galerie v našich článcích? Ale už byste je měli vidět!"

#1 Comment By Joer On 27.5.2018 @ 16:52

A preto od roku 1997 nepoužívam Windows a žiadne aplikácie od MS. Viem že to nie je k veci, ale alternatíva sa vždy najde. Software ktoré nie je kompatibilné ani samo so sebou-novšia verzia zo staršou, napr. MS Office je toho zdárny príklad plus teraz váš problém novšia verzia WordPress versus staršia, čo môže v prípade niekoho znamenať dosť velký prúser po slovensky priekak 🙂 pekný deň a vela šťastia.