Pošli příspěvek 'Digitalizace parní lokomotivy BR 64 od Minitrix a její přestavba na 365.4' známému

Pošli kopii příspěvku 'Digitalizace parní lokomotivy BR 64 od Minitrix a její přestavba na 365.4' známému

* Required Field






Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.



Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.


E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Rubrika: Analog - digitál, Lokomotivy, MODELY, ZPRÁVY

komentářů 6

  1. Míra napsal:

    Dobrý popis, ale lepší by bylo ho doplnit detaily společně s přestavbou vnějšího vzhledu. Ale jinak dobrý. Míra

  2. zdenek napsal:

    Já jsem dal do ní zvukový dekoder…

  3. admin napsal:

    Určitě se tam zvukový dekodér vejde, což o to. Akorát toho řevu.. 🙂 Mně stačí jeden Brejlovec – a víc zvukových mašin už nechci. A propos, škoda že jste mi nenabídnul publikování vaší digitalizace BR64. Což lze samozřejmě ještě napravit 🙂 hlav.

  4. hank napsal:

    Počeštění spočívá kromě dosazení tabulek, lvíčků a hvězdy v ucvaknutí zvonu (odstraněn pravděpodobně u všech lokomotiv), náhradě dýmničních dveří vypouklými se středním uzávěrem vzor ČSD (skoro u všech lokomotiv) a odebrání ohřívače vody (to je ta věc trčící napříč dýmnice před komínem – ohřívač byl odebrán u většiny lokomotiv, ale nikoli u všech). Počítači nýtů mohou dosadit ještě napáječe. V TT se doporučuje ubrousit ohřívač po jeho vylití zevnitř nějakou vytvrzující se hmotou, tento model jsem zevnitř zatím neviděl, takže nevím, ale i kdyby tam po vybroušení vznikly díry, zas tak moc se neděje, protože některé lokomotivy měly dýmnici na tom místě jen docela humpolácky nahrubo přeplátovanou plechem.

  5. hank napsal:

    Ještě jsem zapomněl na nastavení uhláku prkny (vzhledem k jeho malému objemu u většiny lokomotiv) a nepovinným doplňkem může být límec za komínem (jak kde, některé výtopny límce důsledně dosazovaly na všechny své stroje, jiné je zase stejně důsledně odebíraly, takže to nechť si řeší každý soudruh po svém na základě vkusu každého soudruha…).

  6. Hlav napsal:

    To, co popisuje kolega „hank“ si lze přečíst na všelijakých diskusích. Tedy nic nového pod sluncem. Ostatně, než jdu nějakou mašinku „počešťovat“, nebo digitalizovat, nebo nějak upravovat, považuji za rozumné si všechno v klidu nastudovat a hlavně se zeptat lidí, kteří tomu rozumí, mají něco za sebou, a kteří jsou ochotní se podělit se svými zkušenostmi. To zaprvé. Zadruhé, popisované od kolegy „hanka“ se možná týká „gigantických“ a snad i „pologigantických“ měřítek. Já pracuji v !N-nejlepším“ měřítku, a tam – jak dá rozum – některé úpravy nepřipadají v úvahu (skoro všechny, co popisuje kolega „hank“). Takže tak.
    Nicméně, upřímné díky za příspěvky do diskuse, protože mne upřímně těší, když někdo reaguje svými názory na moje články. Opravdu. hlav.

Vložit komentář

Text komentáře: