Pošli příspěvek 'Pěkná, levná, ale lehká, aneb úprava BR 365 DBG' známému

Pošli kopii příspěvku 'Pěkná, levná, ale lehká, aneb úprava BR 365 DBG' známému

* Required Field






Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.



Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.


E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Rubrika: Digitalizace trakčních vozidel, Elektronika, Lokomotivy, MODELY, TECHNIKA, ZPRÁVY

komentáře 4

  1. Vašák Jiří napsal:

    Vážený pane, dnes jsem četl Váš článek ohledně V60. Jsou opravdu vlastně dvě – první je V60 DR, ta je čtyřosá (model HO Piko, N – Flm.) a byla i na našem území (vlečky). Ta druhá je V 60 DB a je tříosá ( model Flm., Mini Trix, ta Vaše atd.). Zdravím a zlepšené jízdní vlastnosti modelu přeje Vašák Jirka

  2. Enkař napsal:

    Je to skutečně V60, ale DB, ta je skutečně třínápravová – http://img.fotocommunity.com/images/Eisenbahn/Dampf-Diesel-und-E-Loks/DB-V60-a27542469.jpg.
    Právě narozdíl od čtyřnápravové V60 DR – http://www.abload.de/img/dsc00373c6no.jpg .
    Ono se to po kanibalizaci NDR lehce splete 🙂

  3. hlav napsal:

    Díky, pánové, tohle jsem nevěděl. hlav.

  4. Napoleon H. Poole napsal:

    Pro zkušené hloupá poznámka, pro začátečníky neocenitelná rada. Dekodér s piny lze do konektoru na desce plošných spojů lokomotivy vložit tak i obráceně – což se mi povedlo; naštěstí jsem ho neodpálil, jen Lenz „řval“ ERR 2 (zkrat). Mašina samozřejmě nejezdila a svítila jen na jednu stranu. Že mám dekodér zastrčen obráceně napadlo až kamaráda, kterému jsem se svěřil. Kde je líc a kde je rub dekodéru Kuehn N025? Především v návodu! Jenže ten čte každý až když selžou všechny pokusy, jak uvádí Parkinson. V návodu k dekodéru Kuehn N025 je na obr. 1 vyobrazení patic pro konektor podle NEM 651 (6-pinový) a NEM 652 (8-pinový). Zdůrazňuje se tam značka (hvězdička) v blízkosti pinu 1 – oranžové barvy (barvy samozřejmě u dekodéru s piny ztrácí smysl). Na samotném dekodéru samozřejmě žádná značka (hvězdička) není vidět – ani pod lupou! Otočme list – zbývá logika. Na obr. 3 a 4 návodu jsou schéma propojení dekodéru s jednotlivými komponenty lokomotivy (sběrače, motor, světla). Lze si zde všimnout jakýsi půdorysný náčrtek dekodéru s rozmístěním součástek. V poloze dekodéru na schématu je vidět 5 součástek větších a 7 menších – pracovně označuji jako „líc“. Na druhé straně dekodéru je jedna velká součástka s 10 vývody na každé straně – „rub“.

Vložit komentář

Text komentáře: