- Honzíkovy vláčky - https://www.honzikovyvlacky.cz -

Nabízíme model Škoda 706 RT – fekální vůz v měřítku N

[1]Bylo nebylo. Kousek na západ od hřebenu Krušných hor byla malá továrnička, která už v dobách dávno minulých vyráběla plastikové hračky. V té továrně pracoval pan Hruska. Možná se jmenoval Hruška. Jednou tam z výrobního pásu sjel (možná jen spadl do krabice) náklaďák v měřítku 1 : 160, který nesl značku naší úspěšné liberecké automobilky. Říkalo se mu Škoda 706 RT. Dlouhá historie. Zbyly z ní jen střípky. A prý jen zbytky polotovarů těchto plastikových autíček v několika krabicích.

  Pár desítek originálních dílů, ze kterých lze sestavit model nákladního auta Škoda 706 RT v měřítku N, se dostalo i k nám. Iniciativy se ujal Jirka Šafář (Miniatur [2]). Dohodli jsme se, že pro „fajnšmekry“, vyznávající nejkrásnější měřítko N, připraví několik konverzí s originálními speciálními nástavbami, které se na těchto náklaďácích v minulosti realizovaly.
  První nástavba v limitované sérii je hotová. Jedná se o fekální vůz (co jiného nás taky mohlo napadnou při vědomí stavu naší současné ekonomiky, že?).

[3]

[4]

[5]

[6]

[7]

[8]

 

  Tyto modely nejsou naklonované atrapy, ale na originálních Hruškových autíčcích jsou zhotovené originální nástavby z dílny Miniatur!  

  Jistě, povyšovat hračku na model v měřítku N může být považováno za troufalost a také se zajisté pár kritiků ozve. Proto také zmiňujeme pravý původ modelu a mluvíme o konverzi, a současně se distancujeme od padělání a prodávání předražených atrap (odlitků) vycházejících ze stejných původních výrobků. Proto jsme dbali na to, aby prodejní cena našeho modelu odpovídala skutečným nákladům a především – aby byla příznivá pro naše modeláře. Vycházíme z reálné nákupní ceny polotovarů a přidané hodnoty. Když zmiňujeme přidanou hodnotu, tak je za ní nutné vidět především špičkovou kvalitu, ve které jsou vyráběny všechny modely firmy Miniatur.
  Modely Škoda 706 RT – fekál budou prodávány pouze koncovým zákazníkům (max. tři kusy jednomu zákazníkovi), nikoliv prodejcům za velkoobchodní ceny. To hlavně proto, aby se náš model náhodou nezamíchal mezi podobné na trhu se vyskytující předražené atrapy a nesloužil tak ke šmelině a znevažování práce jiných.

Objednávat Škodu 706 RT – fekál je možné pouze v e-obchodech N-šopíkZDE [9], nebo Miniatur-eshopZDE [10].

Původní vozidlo Škoda 706 RT – fekální vezre

[11]

[12]

[13]

[14]

[15]

Foto: Originální foto Š 707 RT – In: www.hovnocucy.predseda.com [16]; modely Hlav

 

1 Comment (Open | Close)

1 Comment To "Nabízíme model Škoda 706 RT – fekální vůz v měřítku N"

#1 Comment By Míra On 27.6.2012 @ 13:26

Dobrý počin, jen tak dál.