Pošli příspěvek 'Digitál – ano, ale jaký?' známému

Pošli kopii příspěvku 'Digitál – ano, ale jaký?' známému

* Required Field






Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.



Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.


E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Rubrika: Analog - digitál, TECHNIKA, VARIO

komentářů 5

  1. Bohouš napsal:

    Sestavení článku je záslužné. Jsou samozřejmě i daleko podrobnější weby (např. Martin Pinta – http://lokopin.wz.cz), ale většinou se věnují jen jednomu systému. Přece jen bych navrhoval pokračování, nebo doplnění. V textu je několikrát zmíněna zpětná vazba (hlášení). Myslím, že začátečník by potřeboval bližší vysvětlení k čemu je dobrá a také popis rozdílů a kompatibility. Tabulka 2. se týká pouze výhybkových dekodérů, proto označení dekodéry komponent je příliš všeobecné. Minimálně by bylo vhodné doplnění o dekodéry návěstidel (případně obecné spínací dekodéry).
    Zásadně však nesouhlasím s tvrzením, že je vhodné volit centrálu podporující více typů sběrnic. Pokud si vybereme určitý typ sběrnice, volíme centrálu i další komponenty podle ní. Ještě jsem se nesetkal s řešením, kde by bylo potřebné použít více typů sběrnic. Snad výjimkou může být, když pro domácí použití používáme jiný systém, než v klubu. Ale v klubu ta centrála obvykle už je a asi není závislá na našem nákupu.

  2. Jan Merhaut napsal:

    V článku mi nešlo o podrobný popis konkrétního výrobku, ten by samozřejmě musel jít do mnohem větších podrobností. Pokud jde o tabulku 2, souhlasím s tím, že by měla mít jiný název – původně jsem měl v úmyslu do ní dát i další typy dekodérů, ale pak jsem usoudil, že pro obrázek o cenových rozdílech to takto stačí. Samozřejmě není problém tabulky postupně doplnit nebo rozšířit. Pokud jde o doporučení centrály pro více sběrnic – myslím si, že je výhodou, jestliže centrála umožní připojení různých ovladačů. Uznávám, že formulace v článku měla znít trochu jinak – ne že je vhodné volit vícesystémovou centrálu, ale že je výhodné, jestliže centrála takovou možnost poskytuje. Lze očekávat, že se na trhu objeví nejrůznější typy ovladačů, třeba využívající smartphonů nebo tabletů, které mohou být určeny pro jednu konkrétní sběrnici, a pro uživatele bude přínosem, nebude-li vázán jen na jedinou.

  3. Jindra napsal:

    Je smutné, že autor zavedl do článku několik nepřesností a ještě smutnější je, že tak učinil záměrně. Tím článek rozhodně ztratil jakoukoli hodnotu.

  4. brejsak napsal:

    Já tento článek hodnotím kladně, protože pro orientaci v tom základním, co nám trh neustále předhazuje, se těžko nějaký začátečník vyzná! Já sám jsem se digitálem začal zabývat zhruba před několika roky a musím říct, že stále ještě nevím vše a na zásadní věci mě nikdo taky neupozornil, takže škoda, že tento článek vyšel až nyní! Mohl bych toho napsat víc, ale zase bychom se dostali jinam, tak zůstávám u toho základního hodnocení, a to je znaménko + !

  5. Zdeněk napsal:

    Vždy se najde někdo komu se něco nezdá.

Vložit komentář

Text komentáře: