Pošli příspěvek 'Nohab BOB DB v N-ku – jen pár vět a obrázků' známému

Pošli kopii příspěvku 'Nohab BOB DB v N-ku – jen pár vět a obrázků' známému

* Required Field






Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.



Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.


E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Rubrika: Lokomotivy, MODELY, ZPRÁVY

komentářů 7

  1. brejsak napsal:

    Opravdu pěkná lokomotiva, super jízdní vlastnosti,můžu jen potvrdit. A jak autor popisuje výše, proto já raději kupuji lokomotivy bez dekoderů, když prodejce neuvádí typ a raději si namontuji ten, který vyhovuje mně.

  2. admin napsal:

    Karle, mailem mi přišel požadavek, abys vyfotil vnitřek tvé Nohabky bez a s dekodérem. Obětuj se… hlav.

  3. Jaroslav Vorlíček napsal:

    Kolego Karle, tím otravou jsem byl já, a hned osvětlím důvod. Dle obrázků a z popisu Honzy je patrno, že NOHABka je osazena dekodérem DH05A. Protože jich několik vlasním a dělám s nimi přestavbu „Z“ diesla viz článek na „HV“ tak vím, že dekodér má rozteč vývodů 1,1 mm, což je mimo standard. Na fotkách je přiletován konektor, a protože nejbližší rozteč je 1 mm, tak se domnívám, že je použit konektor právě s touto roztečí (D+H dekodér s konektorem nevyrábí). Proto se také domnívám, že konektor netypicky naletovali u prodejce. Ale problém je v tom, že jak DCX75, tak např ZIMO-MX621 nebo i Fleischmann 685302 se vyrábějí s roztečí 1,27 mm (palcovou). Proto mne zajímalo jaké jste mněl vy „štěstí“, že Vám tam Váš dekodér pasoval a jaký to vlastně byl byl.

  4. brejsak napsal:

    Jo, samozřejmě to vyfotím a pošlu, jinak jsem osazoval Lenz silver mini+ a pasoval přesně, dokonce líp drží než v Minitrixu.

  5. Pavel-HP napsal:

    Tak se mi poštěstilo a obě Nohabky jsem měl možno vidět na živo. Vlasně všechny tři. Víc jich k vidění u Kato nebylo. Hezké kousky. Taky se tam proháněly ty dlouhé „lochnesky“, kterým fandí Honza M. Bylo se na co koukat, ale N-ko není moje krevní skupina a tak jsem pokračoval k dalším expozicím. Pavel-HP. (Autor této poznámky zřejmě popisuje svoje poznatky z veletrhu v Norimberku 2012 – J. H.)

  6. hlav napsal:

    Na přání J. Vorlíčka byly k prvnímu článku, kde představujeme model NOHAB – ZDE -, pořízeny fotografie, které ukazují, jak snadná je u tohoto modelu od KATO digitalizace. Autor osadil konektor připravený výrobcem dekodérem Lenz silver mini+ – a hotovo.

  7. Honzíkovy vláčky » Blog Archive » NOHAB v N-ku od Kato – modelářská lahůdka napsal:

    […] o Nohabce od KATO píšu ZDE. Ale to už jsem po těch letech zapomněl […]

Vložit komentář

Text komentáře: