- Honzíkovy vláčky - https://www.honzikovyvlacky.cz -

Vyhodnocení ankety k nasazení vlaků Regio Jet

Jenom 105 čtenářů Honzíkových vláčků vyjádřilo svůj názor v anketě, ve které jsme položili následující otázku: Co si myslíte o nasazení vlaků Regio Jet na lukrativní trati Praha – Ostrava? Za 10 týdnů to sice není mnoho odpovědí, ale na druhou stranu, je to v pořadí třetí nejpočetněji obsazená anketa.

A jaké jsou její výsledky?

  Nejvíce, 36 % respondentů, se vyjádřilo, že je to vynikající myšlenka a že konkurence přispěje ke zlepšení podmínek na českých železnicích. To je naprosto logická úvaha a předpokládali jsme, že se k ní přikloní nejvíce respondentů.
  Přibližně polovina hlasujících čtenářů z tohoto počtu (17 % ze všech odpovědí) se domnívá, že státní instituce nejspíš udělají všechno pro to, aby provozovateli vlaků Regio Jet aspoň co nejvíce znepříjemnily jeho počin, ne-li jej zcela odradily od dalších aktivit. Tato provokativní otázka sice získala druhý největší počet hlasů, ale objektivně vzato – nelze ji potvrdit ani vyvrátit.
  Typické pro dnešní dobu je přiklonění se k názoru, že provoz vlaků Regio Jet na jediné trati v ČR je typický příklad snahy dravého podnikatele, jak využít situaci pro vydělání velkých peněz (15 % odpovědí). Bez urážky kohokoliv, ještě chybí dovětek o malé či velké české závisti…
  Že všechno dopadne úplně jinak si myslí 14 % respondentů.
  Druhý nejnižší počet odpovědí získala otázka, ve které jsme zformulovali variantu, že zvítězí zdravý rozum a nakonec budou provozovány dopravní systémy, které budou ekonomické a také výhodné pro cestující (11 %). Což je zajímavé, ale svým způsobem to jen potvrzuje blbou náladu ve společnosti a fakt, že lidé už ve vítězství zdravého rozumu u nás nevěří…
  A konečně, jen 7 % respondentů si myslí, že Regio Jet získají po vleklých bitvách licenci pro provoz na dalších tratích. Ani to nelze vyloučit či potvrdit.

Děkuji za vaše názory, přátelé.