Velký parní jeřáb od firmy Bachmann v barvách „Santa Fe“

Nedávno jsem si posteskl, že takové kolejiště v N-ku, jako má Míra v Budějicích, my (já) v hlavním městě nemáme, a taky že Míru nemůžu překvapit ani jeřáby. No, maličko překvapený asi byl, když jsem mu poslal odkazy na další americké weby, které se těmito stroji jen hemží. Pravda, v mnoha nabídkách tamních e-shopů dominuje především typ Bachmann N RTR 250Ton Steam Crane w/Boom Tender, a to hned v mnoha barevných provedeních.

  Ale protože i v Německu jsou jak známo propagátoři amerických vláčků, trvalo chvilku a přes google na mne vyskočil web ing. Drexlera www.RD-Hobby.de, kde jsem zmíněný jeřáb našel za cca 20 €. No, nekup to…
  A tak jsem si nadělil ježíška. „Bachmann“ mi přišel v tomto bláznivém předvánočním čase v nezvykle krátké době. Tak abych se trošku pochlubil, ale hlavně abych jej zvěčnil ještě před tím, než dojde na „počešťování“ – jak říká Míra –, přináším pár obrázků. Dlužno dodat, že zvedání ramene i samotného háku je plně funkční, slouží k tomu dva navijáky ovládané točítkem, které je součástí balení. A přiloženy jsou i evropská (Fleischmann) spřáhla pro oba vozy.

Rubrika: Dreziny, jeřáby aj., FOTOGALERIE, Modely vozidel

Vložit komentář

Text komentáře: