- Honzíkovy vláčky - https://www.honzikovyvlacky.cz -

Mr. Glue Applicator – nadšení se nedostavilo

Před časem jsem brouzdal po webu „Výtopna.cz“ a zaujal mne zde příspěvek prezentující aplikátor lepidla a tmelů [1] vyrobený až v dalekém Japonsku. Jedná se o tři pracovní nástroje (tyčky s různým zakončením – ostrý hrot, „dlátko“, „břichatý skalpel“) a misku na lepidlo.

  Okamžitě jsem po něm začal pátrat, protože párátka, špendlíky aj. nástroje mi taky pijí krev. Bohužel, doporučovaný Václav Prantl z Model boxu tuhle věc na skladě akorát neměl (nevím, jestli už ji zase prodává), no a tak jsem zadal heslo do googlu a vyskočil na mne obchod v Tokiu [2]. To mne natolik zaujalo, že jsem tam aplikátor objednal (spolu s nějakým dalším drobným zbožím). Nepokrytě přiznávám, že i proto, abych si vyzkoušel, jak se obchodníci z Japonska snaží.
  Nejdříve přišlo několik zdvořilých děkovných mailů za objednávku. Do pěti dní od objednávky mi přinesl pán od „rychlé pošty“ balíček odeslaný z Tokia. Nekecám! Mimochodem, poštovné z Japonska bylo asi tak poloviční jako nám ho účtují spojenci z USA :-).
  Mr. Glue Applicator byl tedy po střechou, leč nadšení nenastalo. Při prvním použití špičatého nástroje jsem si lebedil, jak jsem správně investoval 560 yenů. Po použití jsem aplikátor – vyrobený údajně z teflonu – jen ledabyle otřel, s vědomím toho, co napsal kolega Štěrbáček, že ohnutím tyčky se uschlý film z lepidla snadno odstraní. Nestalo se tak. Sundat zbytky lepidla z tyčky se mi již nepodařilo (tedy metodou ohýbání tyčky). Možná, že odloupnout větší vrstvu lepidla z kalíšku možné je (to jsem nezkoušel), z tyčky to ale nešlo. Nakonec jsem vypěnil, vzal skalpel a zbytky lepidla z tyčky ořezal. Nastal další problém: již se mi nepodařilo řezáním vytvořit ostrý hrot na tyčce. Jakoby se materiál táhnul za nožem… Ořezat špejli je proti tomu legrace.
  Takže, všechny tři nástroje aplikátoru používám, ale důkladně je po použití otírám. A čas od času, když jde o nanesení mrňavé kapičky lepidla, opět sáhnu po špendlíku… Vychází to nesrovnatelně levněji, i když by se špendlík po použití zahodil 🙂 .

hlav, 30. 5. 2010