To nám to uteklo.., aneb Jiří Šafář dnes slaví 65. narozeniny

Safar_skypeNa den přesně, avšak s rozdílem pěti let, se dnes v sobotu 16. 4. 2016 opět konala modelářská „burza“ v Opletalce. Což o to? Z astrologického hlediska je ovšem mnohem zajímavější, že tento datum je svázán s životním výročím našeho kamaráda Jirky Šafáře. Psal jsem o tom před těmi pěti lety ZDE, kdy Jirka vstoupil do věku dospělých chlapů. Jeho skvělé výrobky nabízené pod značnou MINIATUR není zase až tak moc třeba psát.

  Chtělo by se říci, že kromě těch pár let navíc se nic nezměnilo. Firma MINIATUR – ZDE – stále nabízí další a další modely, stavebnice i hotové výrobky ve všech obvyklých měřítek, mezi zdejšími i zahraničními zejm. železničními modeláři jsou tyto výrobky nadále vyhledávány a žádány.

  Takže jakoby by se opravdu nic nezměnilo. Kdo už ale ví, co to je nosit na krku šest a více křížků, dá mi asi za pravdu, že zase taková sranda to není: Ráno vstát, přimět se k životu, dát se do pucu, zajít do práce, tam se nechat podle situace pochválit, nebo proprcnout, a pak po večerech makat v dílně ve výsledku s bídným ziskem, který je třeba nezapomenout zdanit… A pak také poslouchat odbornou i jinou kritiku od zákazníků. Třeba o střeše maringotky (pochopí jen znalci).

  Proč to ten Šafář dělá? Nejspíš proto, že se neumí zastavit a že ho stále dokola honí jeho zákazníci: „Kdy budete mít tohle, nebo tamto? Uděláte to taky v H0? Nebo naopak v N-ku?“ Atd. Znám tyhle otázky taky, i když ne v takovém rozsahu, a navíc – na rozdíl od Jirky – už nemám sílu a náladu vymýšlet a realizovat nové nápady. Ne tak on, i když další katastrofou současných dnů je, že subdodavatelé už po několikáté zdražili, což se ale špatně vysvětluje zákazníkům…

  Takže, jedeme dál, přiznává s úsměvem Jirka. Jeho naprosto nejnovější produkt v pologigantickém měřítku přichází právě včas, protože příroda je v plném rozpuku a včeličky potřebují domeček – viz ZDE.

A k tomu, aby se ti milý příteli dařilo, abys byl zdravý a neduhy stáří se hlásily jen občas,  a hlavně, aby tě stále bavil život v dílně – ti přeju (jistě s dalšími kolegy a kamarády) všechno nejlepší.

Jan Hlaváček

(Foto z archivu J. Šafáře)

.

Rubrika: ZPRÁVY

komentářů 6

  1. Bohouš napsal:

    Výrobky Jirky Šafáře ukazují, že nejen umí, ale má i fantastický cit pro realitu a její ztvárnění. Navíc, je to slušný člověk, se kterým si vždy rád popovídám. Tak hodně zdraví !!!

  2. Jiří Kubík napsal:

    Přidávám se k přání k narozeninám Jirky Šafáře, ať mu vydrží zdraví a má další nápady pro nás modeláře. Je málo takových, kdo převzal iniciativu a vyrábí drobné doplňky pro našeho koníčka.
    Jirka Nvlaky

  3. Pavel Tvrz napsal:

    Tomuhle člověku s usměvavou tváří, nelze nepřát nic jiného, než všechno nejlepší k jeho narozeninám a poděkovat za jeho krásné výrobky pro železniční modeláře. Ať se mu všechno v životě daří a má spokojený a veselý život.
    Pavel Tvrz

  4. brejsak napsal:

    I já se připojuji ke gratulantům a přeji Jirkovi a hlavně jeho duši co nejpevnější zdraví a hlavně nápadů do druhé poloviny jeho života!
    Jirko jen tak dál a hlavně i díky za náš kroužek, všichni Tě zdraví a těší se na nějakou další maličkost, kterou budeme moci ozvláštnit naše kolejiště.
    Karel + kroužek

  5. Trainmnaiak napsal:

    Ač se znám s panem Šafářem jen elektronicky, dovolím si rovněž dodatečně poblahopřát. Hlavně zdraví, neboť když je zdraví, to ostatní je snazší. 🙂 A díky za perfektní doplňky kolejiště. Ta maringotka (jejíž střechu pochopí jen znalci) kolejiště opravdu vyšperkuje. 🙂

  6. Jirka Šafář napsal:

    Ahoj kamarádi, moc děkuji za milá přání a povzbuzující komentáře. Opravdu si ale myslím, že to s tou chválou trochu přeháníte. Je to zavazující a tak se hned dávám do práce a budu se snažit pro vás něco zajímavého vymyslet a vyrobit.
    A tobě, Honzo, velký dík.

Vložit komentář

Text komentáře: