- Honzíkovy vláčky - http://www.honzikovyvlacky.cz -

Pátrání po staviteli železnic Ing. Janu Kudějovi

Pavel Weingartner z Lučice u Havlíčkova Brodu se obrátil na redakci webu Honzíkovy vláčky s tímto dotazem: „Dobrý den! Pokouším se pátrat po všem, co souvisí se spisovatelem Zdeňkem Matějem Kudějem a snažím se zjistit co nejvíce i o jeho rodinném zázemí. Jeho otec Ing. Jan Kuděj se podílel na výstavbě některých železničních tratí. Jmenovitě však vím jen o trati Ostroměř – Hradec Králové (tehdy bydlel v Hořicích, kde se dne 24. 11. 1881 narodil) a později pracoval na trati Jílové – Krhanice.

Pokoušel jsem se pátrat po jménu Jana Kuděje na různých webech týkajících se železnic, bohužel prozatím neúspěšně. Ví snad někdo více a mohl by mi poskytnout informace? Využívám přitom oslovení železničních odborníků i fandů prostřednictvím tohoto webu a děkuji za každou zprávu.“

Poznámka vydavatele: Pokud někdo z čtenářů může jakýmkoliv způsobem pomoci při získání informací o Ing. Jan Kudějovi, příp. jeho synu, spisovateli Zdeňku Matěji Kudějovi, sdělte to prosím buď přímo na mailovou adresu P. Weingartnera – pavelweingartner@seznam.cz [1] nebo na adresu vydavatele webu Honzíkovy vláčky – colonel@mybox.cz [2] .

Děkujeme.

______________________________________

Zdroj: Zdeněk Matěj Kuděj – https://cs.wikipedia.org/wiki/Zden%C4%9Bk_Mat%C4%9Bj_Kud%C4%9Bj [3]

4 Comments (Open | Close)

4 Comments To "Pátrání po staviteli železnic Ing. Janu Kudějovi"

#1 Comment By NN On 18.4.2016 @ 14:30

Jméno Kuděj slyším poprvé.. Při pátrání po rodinném zázemí je ideální hledat v matrikách archivů.. A na internetu je vhodný tenhle web myheritage.. tam se dá najít dost.. tady mi to našlo podobné i stejné příjmení..
[4]
Jan Kuděj

Doporučuju vám kontaktovat správce..ti vás můžou navést na další informace..

#2 Comment By NN On 18.4.2016 @ 14:36

nebo tady [5]

Jan Kudej

MyHeritage rodokmeny
Kudej Family Tree in Kudej Web Site, správcem je Zbigniew Kudej
Rodiče: Jména obou rodičů
Sourozenci: Bronisław Kudej a jména 5 dalších sourozenci
Manželka: manželka – jméno
Děti: Kucharova (z d. Kudej) a další jméno dítě

#3 Comment By NN On 18.4.2016 @ 14:41

Pěkný blog i s odkazy na literaturu k Zdeňkovi Matěji Kudějovi.. [6]

#4 Comment By Jana Vaváčková On 25.4.2019 @ 09:56

Vážení, pokud se jedna o výše jmenovaného, mám informace, protože jsem vzdálená příbuzná a mám i jeho portrét. Zemřel při výkonu svého povolání při kontrole trati, když se příliš vyklonil z okna jedoucího vlaku v roce 1897. Informace o něm jsem zjistila při práci na rodokmenu. Jan Vaváčková